Publicitat
Ciutat

Partit Popular i Guanyem pressionen Serracant perquè retiri pancartes i llaços grocs

Esteban Gesa amb Cayetana Álvarez de Toledo / ACN

El Partit Popular (PP) i Guanyem han afegit més pressió a l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, perquè retiri la pancarta ‘Llibertat presos polítics’ de la façana de l’Ajuntament i els llaços grocs dels equipaments municipals per la proximitat a les eleccions generals del 28 d’abril. Tot, després d’un requeriment de la Junta Electoral de Zona que l’alcalde ja va respondre a finals de setmana demanant concreció sobre què és exactament el que havia de retirar.

Aquest diumenge, el president i alcaldable del PP de Sabadell, Esteban Gesa, s’ha acompanyat de la candidata número 1 per Barcelona del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, qui ha presentat com un “referent clar i nítid contra l’independentisme”. La popular s’ha referit a la pancarta i els llaços grocs de l’Ajuntament i els edificis del govern municipal i ha dit que “s’han de treure, l’alcalde està obligat a treure’ls perquè si no entrarà en un procés d’inhabilitació”. “Si no ho fa l’alcalde s’acabarà fent; ho farà la Fiscalia, les forces de seguretat o la gent del Partit Popular perquè és una obligació cívica moral i democràtica respectar el que és de tots i pagat per tots, les institucions públiques”, ha afegit.

Álvarez de Toledo ha reclamat que la Fiscalia s’asseguri que es retirin tots els llaços que pengin en institucions públiques “avui i per sempre, que no tornin el dia 29 d’abril o tres dies després disfressats d’un llaç diferent”. La líder del PP considera que Sabadell és “un d’aquells casos extrems en què les institucions s’apropien del que és de tots i giren l’esquena als interessos dels ciutadans en benefici d’un projecte de segregació, estrangeria, divisió i que genera empobriment general”.

La candidata al Congrés ha qualificat d’insòlit el que considera que és una acumulació d’investigacions per part de Serracant “com si fossin cromos”. Serracant està sent investigat per la fiscalització del contracte d’Smatsa i pel referèndum de l’1-O. Una votació que la popular ha titllat de “corrupció política. Va consistir en intentar convertir almenys la meitat de Catalunya en estrangers, trencar la societat”. Álvarez de Toledo ha proposat tancar TV3 si no representa tota la societat catalana i ha titllat el president de la Generalitat, Quim Torra, de “caudillo” per dir a membres del CDR de Sabadell que ell també és “el poble”.

Tant Esteban Gesa com Cayetana Álvarez de Toledo i altres representants polítics i socials i veïns han participat aquest diumenge en la festa solidària de les migues de la Federació d’Entitats Culturals (FECUS) a l’avinguda de Matadepera.

Guanyem: Serracant traurà la pancarta de l’Ajuntament

En el govern local hi ha dues posicions sobre acatar o no la resolució de la Junta Electoral. Unitat pel Canvi i Guanyem són partidaris d’acceptar la petició, tot i que amb matisos, mentre que ERC i la Crida per Sabadell són partidaris de no acceptar-la.

Aquest divendres, preguntada per aquesta qüestió, l’alcaldable de Guanyem, Marisol Martínez, va explicar que Serracant “ho farà”, i és que al seu parer l’alcalde acabarà girant la pancarta de la façana de l’Ajuntament de manera que no es pugui llegir el missatge ‘Llibertat presos polítics’ però la pancarta hi segueixi sent. Repetint així la fórmula que ja es va utilitzar per les eleccions catalanes del 21 de desembre del 2017.

“Dijous li vam demanar a l’alcalde que faci el que la Junta Electoral li ha dit que ha de fer. Som partidaris de tornar-li a donar la volta a la pancarta com vam fer en el seu moment; no és retirar però sí donar-li la volta”, va dir Martínez, que creu que és la manera de reivindicar que la situació no està “normalitzada” tot i que hi ha “unes normes que tots hem de complir”.

D’altra banda, des de Guanyem insten l’alcalde de Sabadell a tapar els llaços grocs dels edificis que serviran com a col·legis electorals aquest 28 d’abril.

Serracant insisteix amb els llaços (tot i l’advertiment de la Junta Electoral, de Cs i PP)

Publicitat
Comentaris
To Top