Ciutat

Els alumnes del Jaume Viladoms participen a una recerca internacional sobre antibiòtics

Alumnes de l'Institut Jaume Viladoms visiten el laboratori de Microbiologia del Parc Taulí / CEDIDA

Segons els experts de la UAB, l’any 2050 fins a 10 milions de persones hauran mort prematurament com a conseqüència d’infeccions bacterianes contra les quuals ja no tenim o no tindrem antibiòtics eficaços. Amb aquesta preocupació al cap, les universitats estatunidenques de Yale i Wisconsin van impulsar -respectivament- els projectes Small World Initiative i Tiny Earth. A la Península Ibèrica, tots dos s’han fusionat en la iniciativa SWI-MicroMundo, on enguany participen la UAB i l’institut Jaume Viladoms.

El projecte, al qual estan adherits 14 països, consisteix a involucrar els estudiants de diferents nivells educatius en un projecte de recerca global que aborda un greu problema de salut a escala mundial: la necessitat de trobar nous antibiòtics eficaços contra les malalties infeccioses, alhora que contribueix a millorar la informació i consciència ciutadana sobre la greu problemàtica de la resistència a antibiòtics per part dels bacteris patògens.

Els alumnes de l’itinerari de Ciències de la Salut que cursen primer de Batxillerat al Jaume Viladoms van arrencar el projecte al març visitant el laboratori de Microbiologia de l’hospital Parc Taulí. Allà -expliquen des del centre- van poder “observar l’àrea de treball dels microbiòlegs i adquirir nous coneixements sobre aquest camp de la biologia”. Aquesta setmana, investigadors de la UAB visiten el Jaume Viladoms per continuar amb el projecte.

Comentaris
To Top