JOSEP MERCADÉ

Sabadell, subseu turística de BCN

[Per Josep Mercadé, periodista]

Les possibilitats turístiques de Sabadell van més enllà del que, a priori, podríem pensar. Quan ens arriba una persona de fora de Catalunya i li volem mostrar la ciutat no ens resulta fàcil. El més probable és que la portem a visitar Barcelona.

Aquests dies de campanya electoral, l’Ajuntament està promocionant el web visitsabadell.com. Es tracta d’un pas més del lent i feixuc desenvolupament del Pla Estratègic de Turisme. El web està en fase de proves però ofereix informacions com ara els allotjaments, restaurants o com moure’s, que poden ser molt útils als visitants.

Segons es pot veure en aquest web, Sabadell disposa d’una dotzena d’establiments de pernoctació que van des del Gran Hotel Verdi fins a la Pensión Los Martínez. Entre tots poden arribar a oferir unes 800 places. Quan el 2017 es va anunciar l’inici de la redacció del Pla de Turisme es deia que cada any passen per la ciutat 13.000 turistes xinesos. La llàstima és que no els veiem passejant ni fent fotos pel Centre, ja que cada matí els carreguen en autocars i se’ls emporten a Barcelona per viure una dura jornada de turisme a la capital.

Les 800 places que ofereixen hotels, aparthotels, hostals, l’alberg i les pensions són només una part dels allotjaments que disposa Sabadell. La plataforma Airbnb també està molt present a la nostra ciutat. Només cal entrar a la seva pàgina web per adonar-nos de la quantitat de places i diversitat de preus que s’ofereixen a Sabadell. A més d’habitacions en pisos o cases on ja viuen persones que actuen d’amfitrions, també hi ha la possibilitat de llogar habitatges sencers. D’altra banda, la ciutat disposa d’una notable oferta d’allotjaments turístics que no estan a cap plataforma. Tot plegat és un sector que està en fase de ser regulat. Aquest boom és el reflex de la pujada de preus de les pernoctacions a Barcelona, que obliga a cercar alternatives. D’aquí que, en molt poc temps, s’hagi produït aquest increment d’habitatges destinats a usos turístics, sigui de forma esporàdica o més permanent.

Una de les característiques dels allotjaments d’Airbnb a Sabadell és que els més competitius són els que es troben a prop de les estacions de tren, tant dels Ferrocarrils de la Generalitat com de Rodalies Catalunya. Aquest és, segurament, un dels principals avantatges a l’hora de ser llogats per una estada curta. Així, Sabadell s’ha convertit en una veritable subseu turística de Barcelona. Ara només cal aprofitar aquest flux de turistes per atraure’ls cap a casa nostra. El repte no és fàcil, fins i tot està costant una barbaritat disposar d’una oficina de turisme com tenen molts municipis propers. A què esperem per mostrar el potencial de Sabadell als visitants?

Comentaris
To Top