Oci i cultura

La ‘Festa Major’ de Cesk Freixas arriba al Fresc Festival

Cesk Freixas preveu omplir l’Amfiteatre del Fresc Festival / ACN

Un viatge per una festa major. Des del pregó fins a la cloenda, passant per l’Envelat, la revetlla, el Ball i el Correfoc. Aquest viatge musical és el que proposa Cesk Freixas en el seu últim àlbum: Festa Major, que presentarà aquest dijous al Fresc Festival.  

Segons Freixas, la idea de fer un recorregut per una festa major, li va semblar un bon “fil conductor” per trobar noves temàtiques. “Em semblava interessant, perquè són uns dies on gairebé tothom ens posem d’acord per compartir el millor de nosaltres” diu l’artista. Segons Freixas, és un tema molt lligat amb les relacions humanes, però també amb les pèrdues i arribades de moltes persones.

Tal com admet el cantant, hi ha una important diferència respecte als seus àlbums anteriors, ja que aquí s’allunya dels missatges polítics per donar pas a unes lletres que parlen dels sentiments. “No me n’he allunyat perquè ja no pensi el mateix”, explica el cantant, “sinó que creativament tenia ganes de fer una cosa diferent, pel moment personal i per buscar noves idees i conceptes”. 

Tot i això, l’artista assegura que el seu tractament emocional moltes vegades acaba sent polític. A més, el cantant explica que en el disc hi segueixen havent cançons que tenen “un esperit crític i combatiu”. “Hi segueixen havent temes on no m’he permès rebaixar el discurs polític perquè parlaven de temes que, en definitiva, són compromesos”.

El gir de volant en la temàtica, però, també el trobem en el so de les cançons. Freixas ha buscat un so més “optimista i amb més llum”, i ha tirat cap a un estil més pop, “amb línies més comercials”. “Abans anàvem cap a un estil més cru, que ja encaixava amb el missatge”, explica, però en aquests cas necessitaven un canvi i s’han mogut cap a aquest estil. 

Tot i el nou àlbum, Freixas no abandona els temes dels seus anteriors àlbum, ja que segueixen sent presents en aquesta gira. “Sí que dedico gran part del concert de Festa Major als nous temes, però miro de buscar l’equilibri entre les cançons noves i les velles” afirma Freixas.

Comentaris
To Top