Publicitat
Ciutat

La realitat virtual més guaridora

Un pacient provant la realitat virtual del Taulí / CEDIDA

Un dels objectius de l’Hospital Parc Taulí és millorar les estades dels seus pacients. És el cas del seu laboratori d’investigació o d’iniciatives com l’Onada de petits somriures. I un dels nous projectes és el de l’estudiant de l’Escola Superior de Disseny Industrial de Sabadell (ESDi), Andrea Asensi. El projecte de final de grau d’Asensi, apropa la realitat virtual als pacients pediàtrics hospitalitzats, amb l’objectiu de fer més agradable i distreure als pacients. D’aquesta manera, els infants hospitalitzats es poden distreure en les seves estades, algunes de molts dies, setmanes o mesos, endinsant-se en un viatge virtual amb vídeos de curta durada on podran relaxar-se, fer una sessió de risoteràpia o de canalització de l’aire.

El director del Servei de Cirurgia Pediàtrica, Bernardo Núñez, ha explicat que amb la incorporació d’aquests dispositius de realitat virtual s’obtenen múltiples beneficis en infants intervinguts quirúrgicament i que han d'estar hospitalitzats: “Es redueix l’estrès dels nostres pacients, desconnecten de la seva hospitalització i aconseguim treure’ls un somriure”. La iniciativa ha comptat amb el suport de la Unitat d’Innovació del Parc Taulí i està previst establir un conveni de col·laboració amb l’ESDi per desenvolupar altres projectes de realitat virtual.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top