Publicitat
Esports

Calzada tanca l'acord amb un grup inversor conjunt de sis empresaris estrangers

El nou grup ha acceptat invertir en un projecte de 3 anys

Esteve Calzada en l'última Junta d'accionistes on es va aprovar l'ampliació de capital/Ll. Franco

Fet. Segons ha pogut saber Diari de Sabadell, el president del Centre d'Esports, Esteve Calzada, ha tancat l'acord amb un grup inversor conjunt integrat per sis empresaris estrangers que representen 4 països diferents. A falta d'alguns serrells burocràtics, la signatura es produirà els pròxims dies i l'acord serà oficialitzat a finals d'aquest mes de juliol. Ha estat un procés molt llarg i complex perquè l'objectiu no era trobar un únic inversor sinó un grup d'empresaris de confiança i implicats en un projecte que tindrà 3 anys de durada. Els contactes de Calzada a Londres han estat claus per poder arribar a un acord històric per la supervivència de l'entitat.

S'han conegut alguns detalls importants. Per exemple, la gestió del club continuarà essent de l'actual Consell. Ha estat una de les condicions dels nous inversors. El grup d'empreses que encapçala Esteve Calzada mantindrà les seves inversions i de fet, l'ampliació de capital (1.800.000 euros) aprovada en l'última Junta d'accionistes quedarà repartida entre el grup inversor estranger (900 mil euros) i el de Calzada (900 mil euros). La tendència és que amb noves ampliacions, el percentatge de l'accionariat anirà creixent en favor dels nous inversors que es constituiran en una societat amb un portaveu únic. La seva presència mediàtica, però, es preveu que sigui mínima i tot el protagonisme recaurà en Calzada i el seu Consell.

Publicitat

Una de les condicions claus per acceptar ha estat la reestructuració del deute del club. Calzada ja s'ha posat en marxa per arribar a acords amb els principals creditors i allargar els terminis de pagament. La idea del grup és que la seva inversió repercuteixi directament en el pressupost esportiu i això permeti apostar per una plantilla molt més competitiva per aspirar al play-off i ascens a Segona A, objectiu final. No hi ha xifres concretes, però l'augment serà considerable i ja s'està notant en els fitxatges de nivell que està realitzant la direcció esportiva. El següent serà Antonio Romero (23 anys) procedent del Mirandés, un mig centre de gran qualitat que va ser clau en l'ascens a Segona A del conjunt d'Anduva.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top