Publicitat
Oci i cultura

Els museus d'Art i d'Història, protagonistes locals de les Jornades Europees de Patrimoni

Els museus d'Art i d'Història oferiran diumenge visites guiades gratuïtes en motiu de les Jornades Europees de Patrimoni

Mosaïc floral modernista de paret exposat al Museu d'Història / VÍCTOR RECACHA

Les Jornades Europees de Patrimoni se celebraran aquest diumenge 13 d'octubre a Sabadell. El Museu d'Art i el d'Història oferiran visites guiades gratuïtes a tots els assistents que vulguin conèixer tant les seves exposicions com l'edifici que els acull.

El Museu d'Art de Sabadell (MAS) farà una visita dinamitzada a la seva seu, la casa fàbrica Turull, per a famílies amb infants de totes les edats. L'accés és gratuït, però l'aforament limitat, i començarà a les 12 h. Aquest edifici es va construir el 1819 i és un exemple d’edificació on l’espai per treballar i l’espai per viure-hi formen part d’un mateix edifici. És un dels pocs exemples d’aquest tipus d’edifici que s’ha conservat a Sabadell i manté la seva estructura original, tot i que amb els anys s’hagi destinat a altres usos. Des del 1964 és la seu del MAS.

Per la seva banda, el Museu d’Història de Sabadell (MHS) proposa al públic una visita guiada a l’exposició temporal “El modernisme i les flors. De la natura a l’arquitectura”. Començarà també a les 12 del migdia, és una activitat gratuïta i té l’aforament limitat. Aquesta mostra vol acostar el visitant a la relació entre les flors i el modernisme. És accessible per a tothom i fa una especial atenció als processos de fabricació de les diverses arts aplicades.

Visita a Gallecs

La Fundació Bosch i Cardellach, d'altra banda, ha programat una visita a l'espai rural de Gallecs. La sortida, gratuïta, serà aquest dissabte 12 d'octubre a les 11 h. Cal inscriure's prèviament a secretaria@fbc.cat o trucant al 93 725 85 64.

Els assistents es trobaran a l'església romànica de Gallecs i durant el recorregut coneixeran el conreu de la mongeta del ganxet i veuran el paisatge rural i natural vallesà.

Activitats a tot Catalunya

Les Jornades Europees de Patrimoni compten amb un extens programa d'activitats que es faran entre aquest divendres 11 i diumenge 13 d'octubre. L'objectiu és que els ciutadans puguin conèixer el patrimoni que els envolta de ben aprop per valorar-lo i implicar-los en la seva conservació.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top