Ciutat

10-N | Sabadell tria l’Espanya que vol: les eleccions, en set claus

Sabadell torna a les urnes el proper 10 de novembre per decidir la seva representació al Congrés dels Diputats i al Senat. La repetició electoral fa que en tan sols quatre anys els sabadellencs hagin acudit a les urnes en vuit ocasions. Tres només des de l’inici d’any.

La inestabilitat política –Catalunya és aquests dies en boca de tots– marcarà una campanya breu, que també tindrà com a rerefons la incapacitat de l’esquerra de posar-se d’acord per governar. Davant la nova contesa electoral, es repetiran debats i cares, però hi haurà algunes novetats: als dos flancs (PSOE i Podem; PP, Cs i Vox) i els nacionalistes (ERC, Junts…), caldrà afegir les candidatures de Més País a tot Espanya i la CUP en l’àmbit autonòmic, que poden jugar un paper en el nou Congrés dels Diputats.

A Sabadell, el moment polític també és intens. Les detencions d’activistes en l’operació Judes, la sentència als líders del Procés i els aldarulls posteriors han irromput al tauler polític dies abans de tornar als centres de votació. Enmig d’aquest clima, la ciutat jugarà de nou el seu paper decisiu: és la cinquena ciutat de Catalunya amb més electors, la 26a de tot l’Estat. Té més pes electoral que algunes capitals de província i pot ser determinant per al resultat dels 32 diputats que s’escullen a la demarcació de Barcelona.

A falta de previsions a escala sabadellenca, el D.S. ha volgut fer un repàs sobre els resultats històrics i les enquestes futures, analitzar els escenaris, recollir els noms propis sabadellencs que aspiren a un escó al Congrés… i recollir-ho tot en una guia per saber on érem, on som ara i què podem esperar. Això sí: en condicional. Encara queden vuit dies per decidir-se.

Fes clic als números per conèixer les eleccions en set claus.

Comentaris
To Top