Publicitat
Ciutat

Els veïns de Campoamor avancen protestes

Campoamor, la Creu de Barberà i Espronceda estan units per evitar l’enderroc del Mercat de Campoamor. Veïns, entitats i petits comerciants avancen un seguit de protestes contra la iniciativa del govern de tirar a terra el mercat, un establiment amb presència al barri des del 1982.

Tal com avancen fonts consistorials al D.S., el projecte implicarà, almenys, dos mandats, és a dir, més de quatre anys. Si l’activitat comercial a l’establiment finalitza el març l’any vinent, el mercat serà un espai desert durant uns anys. Els veïns ho veuen com una amenaça, temen que es converteixi en “l’amagatall perfecte del vandalisme”, assenyalen els comerciants dels carrers més pròxims al mercat.

Pancarta reivindicativa a la plaça de Picasso / LLUÍS FRANCO

Els petits comerciants que sobreviuen al mercat –i els de la zona– se sumen a la protesta. "Ens han expulsat de l'equipament" lamenta el portaveu Raúl Sánchez, propietari de la xarcuteria K la MontseSe senten decebuts per la "pèssima gestió" dels diversos governs municipals, que no han destinat ni un euro a la rehabilitació de l'equipament des de la seva creació. "Si estem en aquest punt, és per la inacció de l'Ajuntament", critica Sánchez.

Publicitat

Milers de 'no'

Des de l’Associació del Poble del Sud de Sabadell preveuen sumar milers de ‘no’ al tancament del mercat. Ho faran a través d’una recollida de signatures que es farà porta a porta. “És important escoltar l’opinió de tots els veïns abans de prendre mesures dràstiques”, explica Ramón Giménez, líder de la plataforma. La plataforma s'ha definit com la punta de llança que encapçalarà les mobilitzacions.

En aquest sentit, l’associació celebrarà un referèndum que busca la màxima participació dels veïns, en què es reflectirà la voluntat general per incidir en la decisió final. Però l’última paraula la té l’Ajuntament.

Pisos socials per rejovenir Campoamor

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top