Vallès

Una cua inclusiva per gaudir dels actes de Nadal

En els actes nadalencs s’acostumen a produir aglomeracions que generen molt estrès a persones amb diversitat funcional / Cedida

L’arribada dels Reis d’Orient a Matadepera genera una gran expectació. I sovint, aquestes ganes d’assistir als actes nadalencs es tradueixen en llargues cues. L’estrès que se’n deriva afecta en gran part els menors amb diversitat funcional. Per això, la regidoria de Festes del municipi ha decidit que s’organitzaran files alternatives perquè els infants amb necessitats especials tinguin prioritat. És una manera d’incloure tothom a les activitats festives.

Les aglomeracions que acompanyen els actes de nadal –crits, música i, en general, rebombori– poden causar una sobrecàrrega d’estímuls en infants amb diversitat funcional, més susceptibles a patir un atac en aquestes situacions. D’aquesta manera, es facilitarà que els menors entrin i surtin més ràpidament de les instal·lacions, es redueixi l’espera a la cua i es previnguin ensurts. També és una mesura que, a més, preveu reduir complicacions tècniques i facilitar la participació d’infants amb discapacitats físiques i motores. I, en definitiva, es tracta d’una iniciativa que ajuda a sensibilitzar la població.

La visita de la Missatgera Reial, la inauguració del pessebre i la rebuda de Ses Majestats al pavelló Primer d’Octubre –una de les cites estrella del programa nadalenc de Matadepera– seran alguns dels actes principals en què es posarà en pràctica la iniciativa inclusiva. La cua alternativa va ser proposada pel col·lectiu Mames Guerreres, un grup de famílies que s’ha proposat conscienciar la població sobre la urgència d’incloure tota mena de persones en el disseny de les propostes municipals.

Comentaris
To Top