Diners

El sector tèxtil factura 5.800 milions el 2019

Josep Moré, Abel Ortiz i Galo Gutiérrez visiten les instal·lacions de Textil Ortiz

La indústria tèxtil espanyola va acabar el 2019 en una posició de lideratge mundial en matèria mediambiental, malgrat el context internacional. El sector ha tancat els últims dotze mesos amb una facturació de 5.800 milions d’euros, unes xifres que mostren “el pes del tèxtil en el conjunt de l’economia productiva”, ha afirmat la Confederació Industrial Tèxtil (Texfor) –la patronal amb seu a Sabadell– en un comunicat.

Si més no, en el conjunt del sector es concentren al voltant de 3.800 empreses que donen feina a 47.000 treballadors. Pel que fa al comerç exterior, l’associació estima que les vendes de la indústria tèxtil espanyola a l’estranger pugin a 4.400 milions d’euros el 2020. Entre els principals clients del sector es troben el Marroc, França, Portugal, Itàlia i Alemanya. Paral·lelament, s’han registrat increments en els mercats d’Amèrica, Àsia i Àfrica. Respecte a les importacions es preveu que arribin a un valor total de 4.500 milions. Els principals proveïdors són la Xina, Itàlia, Turquia, Alemanya i Portugal.

A més, la sostenibilitat ha estat un dels principals vectors de la indústria tèxtil espanyola en l’últim any. Texfor destaca que les companyies del sector estan preparades per respondre a les creixents demandes del conjunt de la societat en matèria de traçabilitat, transparència i sostenibilitat.

Per al 2020, el repte de la indústria serà l’augment dels costos de producció, especialment les matèries primeres; la qual cosa suposarà pèrdua de competitivitat i una disminució del marge, segons apunta Texfor.

Comentaris
To Top