Ciutat

La Fundació 1859 Caixa Sabadell consolida la seva programació amb un 2019 de rècord

La Festa de la Primavera d'aquest 2019 / LLUÍS FRANCO

Les principals activitats de la Fundació 1859 Caixa Sabadell tindran continuïtat aquest 2020. Les festes de la Primavera i la Tardor, els tallers Mini-innova o el Fresc Festival, per dir-ne algunes, tindran lloc al calendari. I es continuaran fent les jornades pedagògiques i de reforestació del bosc de Can Deu.

Entre els tallers de l’Espai Cultura se n’afegeixen de relacionats amb les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i el sistema de programari lliure Arduino. Hi haurà 12 nous tallers Mini-innova i es rellança el projecte Mini-innova plus, per a majors de 18 anys. L’exposició estrella d’aquest proper semestre serà una del pintor sabadellenc Joan Vila Casas amb motiu del centenari del seu naixement, que comptarà amb alguna obra inèdita fins ara. Aquest 2020 també s’hi farà l’exposició Fotos de dones fetes per dones en el marc del 50è aniversari de la UES, que es podrà visitar del 5 de març del 19 d’abril.

I pel què fa a la programació de l’Espai Natura, l’exposició temporal d’enguany serà del fotògraf sabadellenc Jaume Cusidó sobre els paisatges del Vallès; el Festival BBVA de Cinema de Muntanya també es farà allà. Totes les activitats i les dates en què es faran es poden consultar aquí, el web de la fundació.

Prop de 165.000 usuaris

Les activitats i els espais de la Fundació 1859 Caixa Sabadell van rebre l’any passat 164.860 usuaris, sent el segon any més nombrós només per darrere del 2014, el primer complet des de la seva creació el 2013. Amb aquestes xifres, la fundació hereva de Caixa Sabadell consolida la seva programació pedagògica, lúdica i d’exposicions a la ciutat, sempre amb un rerefons cultural.

El president de la fundació, Joan B. Casas, ha destacat durant la roda de premsa de balanç celebrada aquest divendres a la seu modernista del carrer de Gràcia que “no és fàcil mantenir l’activitat en els temps que vivim”, la qual cosa, ha dit, suposa un esforç i racionalització de la despesa.

Per la seva banda, el director de la fundació, Joan Carles Sunyer, ha subratllat que cada cop més escoles se sumen als seus tallers, que compten amb el segell de qualitat del departament d’Educació i el Consell d’Innovació Pedagògica de l’Ajuntament de Barcelona. “Volem ser una segona aula del sector educatiu”, ha emfatizat Sunyer.

L’Espai Cultura, amb tallers de ciència, tecnologia o ciències socials, i l’Espai Natura,amb el museu de la vida al camp a la masia o les activitats a la granja, a part del bosc, el que fan del conjunt un equipament que els seus propietaris destaquen per ser excepcional a Catalunya. De fet, en aquest darrer espai, les visites del 2019 van provenir en un 30% de Sabadell i Barcelona, el 20% del Vallès Occidental i la resta d’altres municipis.

La Fundació 1859 Caixa Sabadell, sobre el lloguer de l’edifici modernista: “Està ben enfocat”

Comentaris
To Top