Publicitat
Ciutat

‘Cosint’ un confinament més amè ajudant qui ho demana

Una de les dones, fabricant mascaretes per a Atendis / cedida

L’embat en el qual ens ha convocat de manera permanent el maleït coronavirus ha obligat tota la societat a mobilitzar-se per fer front a una epidèmia sense precedents. Qualsevol granet de sorra, per petit que sigui, pot arribar a ser de gran ajuda. I això és el que ha fet un grup de cinc dones –afortunadament, no és l’únic que col·labora per a Atendis–, totes elles sabadellenques, que del seu temps lliure (i del talent per saber confeccionar) n’han fet una virtut produint, de manera altruista, fins a 350 mascaretes per a la Fundació Privada Atendis. 

Aquesta petita (gran) obra, que reforçarà encara més la higiene de tots els professionals que vetllen perquè les 141 persones usuàries del centre sabadellenc estiguin en un veritable búnquer, té una ideòloga: Lourdes Fernández, membre de la junta directiva i integrant d’aquest grup de dones que cada dimecres es troba per fer patchwork: “Vaig veure que davant la situació que s’havia generat, podíem ajudar la fundació. Ràpidament, vaig contactar amb amigues que tinguessin màquines de cosir i va ser tot un èxit”, comenta orgullosa.

La logística, però, no ha estat gens fàcil. Un dels fills de la Lourdes, membre de personal sanitari, s’ha anat encarregant aquesta setmana de recollir finestra a finestra la producció que, amb molta il·lusió i afició, han fet aquestes creualtenques: “Cadascuna ha fet les mascaretes, entre 8 i 10 cada dia, en funció de les de robes o llençols vells que tinguéssim per casa”, comenta Maria Rocabert.

La iniciativa ha estat un èxit, i de ben segur que si se’n necessiten més, tornaran a engegar màquines perquè la situació ho demana i perquè, en definitiva, és una bona manera de distreure’s i de fer del confinament una bona oportunitat per reforçar la solidaritat entre els sabadellencs. En definitiva, un treball solidari de moltes persones, entre, Professionals, membres del Patronat i persones voluntàries, com aquest grup de dones creualtenques.

“Una iniciativa fantàstica i meravellosa”

Des de la Fundació Privada Atendis s’ha rebut amb els braços oberts “una iniciativa fantàstica i meravellosa” que ajuda, encara més, a extremar unes mesures higièniques, de seguretat, d’atenció i protocol per a les 141 persones usuàries, i a tot el personal que durant les 24 hores vetlla perquè als quatre centres de l’entitat sabadellenca tot es desenvolupi amb normalitat dins l’excepcionalitat.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top