Ciutat

Sabadell posarà les tauletes digitals que calgui per evitar desigualtats entre estudiants

Un nen, amb una tauleta digital / ALBERT SEGURA

L’Ajuntament de Sabadell preveu posar les tauletes digitals que calguin si la Generalitat no arriba a poder cobrir les necessitats de tots els estudiants en el tercer trimestre del curs, que arrenca aquest dimarts. En aquest cas, el consistori n’hauria de comprar per cedir-les a l’alumnat que no tingui recursos per poder-los assumir.

Amb aquest objectiu, l’Ajuntament ha iniciat una ronda de trucades als equips directius de les escoles de primària per conèixer el seu pla de treball i també per interessar-se per les seves necessitats. Entre d’altres, es vol conèixer si hi ha o no alumnat amb dificultats per connectar-se i poder fer un seguiment virtual del curs.

Inicialment, la Generalitat ha anunciat que distribuirà fins a 22.000 aparells per poder seguir el curs de manera telemàtica, i si no s’hi arriba, l’Ajuntament els posarà de la seva butxaca, així com la garantia que tindran la corresponent connexió a Internet.

Els dispositius que enviï la Generalitat seran reconfigurats, i seran enviats als alumnes perquè els rebin a partir del 20 d’abril. En aquesta primera onada, es prioritza l’alumnat que cursa estudis de 6è de primària, 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius, en tractar-se de cursos on es canvia d’etapa educativa i on s’atorga títol acreditatiu a l’alumne.

Pel que fa a material escolar, l’Ajuntament demanarà al Departament d’Educació packs de material escolar per als alumnes que no en tenen. També es demanarà autorització per accedir als centres educatius i agafar material per tal de destinar-lo a infants que no tenen possibilitat de comprar-ne, tot garantint d’aquesta manera que tothom segueixi el curs escolar en condicions d’equitat.

Comentaris
To Top