Ciutat

Més de 600 treballadors municipals col·laboren en els dispositius especials de la Covid-19

Més de 600 empleats de l’Ajuntament de Sabadell han col·laborat en els diversos dispositius especials durant l’emergència de la Covid-19. Una de les tasques dutes a terme és el repartiment de medicaments de l’Hospital Taulí als domicilis de pacients per evitar el desplaçament d’aquestes persones de risc a l’hospital per fer la recollida. El repartiment s’ha fet mitjançant personal dels diferents serveis de l’Ajuntament i del Vapor Llonch. Fins al dia d’avui, s’han lliurat uns 900 paquets amb la participació d’un total de 52 empleats municipals.

També s’ha fet repartiment de prop de 5.400 targetes amb ajuts de menjador escolar remeses per la Generalitat, amb l’objectiu de substituir l’import dels ajuts de menjador escolar mentre els centres educatius estiguin tancats. En el repartiment de les targetes de menjador escolar hi van participar uns 90 professionals, a més d’educadors i altres tècnics d’Acció Social, Educació o altres serveis, així com personal de les 36 escoles i regidors i regidores del govern i de l’oposició que van ajudar per fer les trucades per al lliurament.

A banda, s’han fet trucades a persones grans que viuen soles a través d’uns 200 empleats municipals i regidors, que han contactat amb unes 7.000 persones vulnerables o que viuen soles per saber si es trobaven bé i informar-los dels serveis municipals que els hi podien oferir.

També s’hi sumen els empleats que van participar en el muntatge i voluntariat a l’Hospital Vallès Sud i l’Hotel Verdi. Aquí també es van registrar un total de 103 persones voluntàries (13 amb perfil sanitari i 90 per a altres tasques de suport). A més, per a la posada en marxa del dispositiu van intervenir 29 empleats municipals de diferents serveis. Aquest dispositiu ha permès la realització de dos convenis de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i l’Hospital Taulí: 4 treballadors socials voluntaris per prestar serveis al dispositiu sanitari de reforç del Parc Taulí que hi ha a l’Hotel Verdi, i 8 empleats voluntaris amb titulació de l’àmbit sanitari per prestar serveis a l’Hospital Temporal de la Pista Coberta, quan estigui funcionant.

Pel que fa a la recollida de material imprès en 3D per makers de la ciutat, des de l’Ajuntament de Sabadell s’ha organitzat un dispositiu per a la recollida i lliurament de poms ergonòmics impresos en 3D, que permeten obrir les portes amb els colzes. Els poms han estat fabricats per un grup de makers amb domicili a Sabadell, per iniciativa popular i, un cop recollits als seus domicilis, es lliuren a l’Hospital Taulí. De moment s’han fet quatre recollides i lliuraments d’aquest material a través de 8 empleats municipals.

Amb tot, també hi ha hagut un dispositiu de lliurament de mascaretes a comerços, on a cada comerç se li ha lliurat un paquet amb 25 mascaretes. Fins ara s’han fet 2 lliuraments, en què han participat 41 empleats municipals.

També als comerços s’han fet trucades per informar-los de la possibilitat d’oferir els seus serveis mitjançant un web destinat al comerç local. S’ha registrat un total de 97 persones voluntàries per participar en el dispositiu, que se sumen als 4 empleat/des municipals de diferents serveis que han posat en marxa l’operatiu. En total 101 empleats municipals.

S’han fet, de la mateixa manera, accions de suport als treballadors i al teixit empresarial de la ciutat, amb l’elaboració i actualització d’una guia de mesures econòmiques, i l’atenció de dubtes sobre l’activitat laboral, empresarial i econòmica. Per aquest motiu, es va elaborar una guia compendi de totes les mesures de les diferents administracions per fer front a la crisi sanitària i es va impulsar un servei especial tant telefònic com per correu electrònic per atendre treballadors, autònoms i empreses. També es va proposar un market place d’empreses que volguessin oferir els seus serveis davant la crisi sanitària. En aquest sentit, estan donant suport un total de 20 persones del Vapor Llonch, de l’equip de suport a l’emprenedor i l’empresa i de l’equip d’intermediació laboral.

Per últim, s’ha participat en el lliurament de mascaretes als usuaris d’autobús i tren davant l’obligatorietat establerta pel govern de dur mascareta al transport públic. Unes 45 persones han participat en el repartiment a les diferents estacions de tren de la ciutat, així com a l’estació d’autobusos, a les principals parades de bus i a l’interior dels vehicles.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top