Publicitat
Vallès

El Govern retira el concert educatiu a La Vall, La Farga i Viaró

Viaró / Ajuntament de Sant Cugat

No s’ha renovat el concert educatiu a les escoles que segreguen els alumnes per sexe. La decisió ja està publicada en aquests moments al Diari Oficial de la Generalitat i des del Govern es justifica pel fet que “no compleixen el principi de coeducació per mitjà de l’escolarització mixta, que ha de ser objecte d’atenció preferent”. Això afecta onze col·legis de Catalunya, entre els quals n’hi ha tres de la comarca: La Farga i Viaró, de Sant Cugat del Vallès, i La Vall, de Bellaterra.

Aquesta mesura, si finalment s’acaba fent efectiva, no serà el curs vinent. El Govern ha decidit estendre una pròrroga d’un any a la primària d’aquestes escoles, ja que el concert en aquesta etapa escolar finalitzava aquest any. S’ha decidit “per no produir cap perjudici” a les famílies que ja havien començat a tramitar la inscripció del curs vinent, “sense assabentar-se que no serien concertades”. A partir de primària, La Vall ofereix educació diferenciada per a nenes; La Farga i Viaró ho fan per a nens, exclusivament. Els altres centres concertats del país han prolongat una renovació del finançament per sis anys.

Publicitat

Els centres, segurs de renovar el concert

Des de la Institució Familiar d’Educació, entitat a la qual pertanyen La Vall i La Farga, tenen “la certesa” que el concert de primària es renovarà 6 anys, tal com ja es va fer amb els de secundària i infantil fa dos cursos. “Estem tranquils, perquè l’actual marc jurídic empara el nostre model educatiu i els tribunals han ratificat la plena legalitat de l’educació diferenciada i el dret de les escoles a rebre finançament públic”, expliquen a aquest diari.

La Institució acusa el Govern de basar una resolució que parteix de la “voluntat política” amb un argument “merament tècnic”. Expliquen que, “amb picaresca”, han aprofitat l’estat d’alarma per “ignorar deliberadament” documentació que els centres havien lliurat dins del termini per registre oficial, tal com asseguren que poden demostrar. Si cal, afirmen que prendran les accions legals oportunes.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top