Diners

L’atur creix a l’agost en 339 persones a Sabadell, després de la caiguda del juliol

L'oficina del SOC al Centre / VICTÒRIA ROVIRA

A Sabadell ja hi ha 339 persones més sense feina respecte al passat mes de juliol. Segons les dades fetes públiques ahir, el mes d’agost s’ha saldat amb 15.195 inscrits a les llistes del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). D’aquesta manera, es trenca la tendència a la recuperació de l’ocupació que es va mostrar el  juliol que va ser el primer mes, des de l’inici de la pandèmia, en què va caure l’atur després de mesos a l’alça.

A causa de l’estat d’alarma per la Covid, entre els mesos de març i abril, la desocupació va créixer un 12,3%. Entre abril i maig, durant les fases de desconfinament l’atur continuava augmentant, però menys: 5,6%. El juny, es tancava amb un increment només del 0,3%. Fins aleshores, malgrat que es registrava un augment de la desocupació,  era decreixent mes a mes. Amb aquesta tendència,el juliol va haver el sorpasso i el nombre de sabadellencs desocupats va baixar un 2,9%. Ara torna a incrementar-se un 2,28%.

Augment habitual

Aquesta dinàmica a l’alça però és habitual. A l’agost la desocupació augmenta, cau la contractació i l’afiliació. De fet, en tot l’històric, sempre s’ha incrementat el nombre d’aturats a Sabadell durant aquest mes. I fins i tot, l’agost del 2019 encara va ser pitjor que el d’enguany, amb un creixement de 455 desocupats (+3,6%) respecte el juliol del 2019. Es va convertir en la pitjor xifra des del 2017. Tanmateix, en la comparativa interanual, hi ha 2.861 persones inscrites al SOC de la ciutat més que el mateix mes de l’any passat, el que suposa un augment del 23,2%.

Mateixa tendència al Vallès i Catalunya

Al conjunt de la comarca del Vallès Occidental s’ha vist una tendència similar, amb un augment de desocupats. L’increment de persones a l’atur ha estat de 1.518 treballadors, el que rebaixa les xifres a 61.560 vallesans a l’atur. De fet, en tots els municipis de la comarca –excepte a Viladecavalls– s’ha incrementat l’atur.

A Catalunya, la dinàmica és semblant. L’atur registrat ha crescut 11.293 persones a l’agost en comparació al juliol i la xifra de desocupats s’ha situat en 480.642. Concretament, l’augment ha estat del 2,42%, mentre que en relació amb el mateix mes de l’any passat, es van registrar 109.224 aturats més (29,4%).

Comentaris
To Top