EDITORIAL

La responsabilitat és de tots

Carrers sense ni una ànima a partir de les 22 h. El toc de queda ja es va implantar diumenge, després de l’aprovació de l’estat d’alarma, per evitar que hi hagi més contagis per coronavirus. Aquesta mesura s’ha pres, però, quan encara estàvem assimilant el tancament de bars i restaurants. De fet, encara es desconeix quina repercussió ha tingut aquesta primera acció en la transmissió de la pandèmia. El que sí que sabem és que un 20% dels restaurants tancarà a Sabadell i la resta quedarà molt tocada.

Tampoc sabem si s’aplicaran més restriccions, tal com va avançar la consellera de la Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó, que va proposar el confinament de cap de setmana. Si finalment és així, doncs, estarem molt a prop d’aquell 14 de març en què es va decretar el primer estat alarma per iniciar un llarg confinament. No ens podem permetre una altra situació com aquesta. Ho diuen els agents econòmics de Sabadell. Evidentment, tenim una responsabilitat individual i com a societat per aconseguir baixar l’índex de rebrot. Però també és cert que això ha d’anar acompanyat de polítiques efectives de suport a la ciutadania i a l’economia. Anunciar i prendre mesures sense tenir en compte l’impacte en tots els àmbits tampoc és responsable.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top