Publicitat
CONTINGUT PATROCINAT

Alumnes d’ESDi dissenyen uns bolquers per nens refugiats amb armilles salvavides

Alice Albieri i Maria Hernando, alumnes de 3r curs del Grau en Disseny de l’Escola Superior de Disseny ESDi de Sabadell, guayen el Concurs d’idees per donar-ne un nou ús, amb el projecte Infantum, amb què donen un per a donar un nou ús a les armilles salvavides que s’acumulen a l’illa de Lesbos (Grècia).

Infantum consisteix en uns bolquers reutilitzables per a nadons refugiats, fets amb els materials reciclats d’aquestes armilles salvavides, i que van creixent amb el nen. Els objectius del concurs eren dos: Per una banda, trobar una solució a la problemàtica dels residus que provoca l’ús d’armilles salvavides i llanxes pneumàtiques a l’illa de Lesbos. I per una altra, ajudar econòmicament als refugiats de l’illa mitjançant el desenvolupament d’un projecte que ells mateixos puguin fabricar i comercialitzar des d’allà.

Al guanyar el concurs, Maria i Alice viatjaran a l’illa de Lesbos per a ajudar a implementar, desenvolupar i distribuir el producte. Però les alumnes no només es van conformar amb complir aquests objectius: “Teníem clar que volíem ajudar a la comunitat de refugiats i que no només volíem fer alguna cosa que els ajudés econòmicament, sinó també que els ajudés a millorar el seu dia a dia”, assegura Maria Hernando.

Així van començar tot un procés d’investigació per a descobrir els problemes reals dels refugiats: “Vam tenir l’oportunitat de parlar amb un refugiat que ens va mostrar com viuen la situació des de dins i les necessitats que tenen als camps”, explica Marcelo de Medeiros, tutor del projecte juntament amb Ivan Merino, tots dos professors de l’ESDI.

Publicitat
Comentaris
To Top