Ciutat

Els partits volen habitatge i espai per al Taulí a la Caserna, que ja és municipal

Caverna Guàrdia Civil Sabadell
La caserna de la Guàrdia Civil, actualment / VICTÒRIA ROVIRA

Habitatge per als joves i espais d’investigació per al Taulí. El futur de la Caserna de la Guàrdia Civil va fer un pas de gegant aquest dijous per desencallar-se després de 22 anys enrocat. Els tribunals han determinat que Sabadell en podrà disposar, sense necessitat que la ciutat hagi de pagar a l’Estat. El Contenciós Administratiu ha desestimat la reclamació que el Ministeri de l’Interior va interposar contra l’Ajuntament l’any 2018, quan l’antic Govern municipal va recuperar l’equipament.

La justícia torna així al conveni signat el 1998 per l’alcalde Antoni Farrés i l’aleshores el director general de la Guàrdia Civil, Santiago López Valdivieso, pel qual l’edifici tornava a la ciutat un cop el cos armat en marxés. La sentència, però, encara es pot recórrer.

Habitatge i recerca

Des de l’oposició, les diferents formacions volen que hi hagi un debat ciutadà sobre les necessitats de la Caserna. En línies generals coincideixen que els habitatges es destinin al parc públic i que es mantingui la qualificació del terreny reservat a la recerca per ubicar-hi uns nous espais per al Taulí.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, va assegurar dijous en conèixer la decisió que “és una gran notícia per a la ciutat” perquè Sabadell podrà comptar amb un gran espai situat “en un àmbit tan estratègic com és la Gran Via”. De moment, l’executiu local no es posiciona sobre què vol fer amb la Caserna.

Ahir divendres, l’exalcalde de Sabadell per la Crida, Maties Serracant, remarcava en roda de premsa a tocar d’aquest edifici que “des del punt de vista jurídic no hi ha per on es podria recórrer. Només es podria entendre des d’un punt de vista polític”. Serracant va felicitar l’anterior equip de govern i Entesa per Sabadell per la seva fermesa a defensar que la ciutat no havia de pagar per recuperar aquest edifici perquè ja era seu.

Des d’ERC, el seu portaveu al ple, Gabriel Fernàndez, celebra la notícia i aposta, com la Crida, per obrir un debat de ciutat per saber què necessiten les entitats i veure quins usos se li podria donar. Fernàndez remarca la importància que “no es tracta que el que vingui primer o cridi més s’ho quedi”.

La portaveu del grup municipal de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, també aposta per l’habitatge, sigui social, per a estades de científics o familiars de pacients ingressats al Taulí, que també tindria espais de recerca.

Les propostes també les comparteix Ciutadans. El seu portaveu, Adrián Hernández, manté l’aposta per l’habitatge públic i la recerca de l’hospital sabadellenc.

Comentaris
To Top