ESPORTS

El Sabadell liquida el Nàstic en una gran primera part (2-0)

L’equip arlequinat s’exhibeix i guanya amb gols de Néstor i Edgar

L'alegria d'Edgar Hernández després del seu gran gol de falta / Lluís Franco

Gran primera part. El Sabadell n’ha tingut prou amb 45 minuts per deixar fora de combat un tocat Nàstic i mantenir la seva posició de privilegi, ara igualat amb el Lleida a la segona posició. Néstor i Edgar, amb un golàs de falta, han dictat sentència.

Amb l’única novetat de Fernando Pajarero pel sancionat Grego Sierra -peça per peça-, el Sabadell ha ofert la millor primera part de la temporada. Magnífic en tots els aspectes. Davant un rival tocat anímicament, el conjunt arlequinat no ha donat treva, amb una pressió molt alta des del primer minut. Antonio Hidalgo va dir a la prèvia que una de les claus era tenir la pilota el màxim temps possible. Així ha estat. Un domini arlequinat aclaparador i amb combinacions que han fet les delícies de l’afició. Feia temps que no xalava així.

Un xut d’Óscar Rubio que ha rebutjat Bernabé ha estat el primer avís. El Sabadell tocava com volia i arribava amb facilitat. Faltava rematar la feina. De cop, però, s’ha emportat un bon ensurt per partida doble. En l’única acció d’atac visitant de la primera meitat Jonathan Pereira ha superat Pajarero dins de l’àrea i el seu primer xut l’ha tret Mackay amb una mà providencial. El rebuig li ha tornat a quedar a Pereira qui, a porta buida, ha enviat increïblement la pilota fora. La Creu Alta ha respirat.

I del possible 0-1 s’ha passat, dos minuts més tard, a l’1-0. Qüestió de dinàmiques. Adri Cuevas ha iniciat el contracop perfecte, amb assistència d’Edgar impecable a un Néstor que venint pel mig ha batut Bernabé amb un xut ajustat al pal. El gol ha fet molt mal a un equip tan tocat com el Nàstic, que s’ha vist desbordat per un Sabadell en estat de gràcia que s’ha exhibit. Edgar ha tingut el segon en una rematada clara dins de l’àrea, però l’ha trobat en un magistral llançament de falta que ha anat directament a l’escaire malgrat els esforços de Bernabé. Un golàs que deixava el partit mig sentenciat. O això semblava.

Els dos canvis introduïts pel tècnic visitant Xavi Bartolo -han entrat l’arlequinat Pol Ballesteros i Habran– han donat aire a un Nàstic que ha tirat d’orgull mentre el Sabadell ha fet una clara passa enrere. I sense la pilota l’equip d’Hidalgo pateix massa. No es pot parlar de grans ocasions, però sí de domini grana. Quasi tot el joc ofensiu visitant passava pels peus de Pol. El Sabadell, amb espais, esperava l’oportunitat del contracop per sentenciar, però no ha estat encertat en aquesta segona meitat. La sensació és que ja tenia la feina feta i es tractava d’amarrar. S’ha posat de manifest la fortalesa defensiva arlequinada per contenir un Nàstic insistent, però poc resolutiu. Només ha inquietat Pol -que al final ha rebut l’ovació i l’afecte dels aficionats arlequinats- amb les seves vertiginoses internades que han sembrat el pànic. En una d’elles, Pajarero ha hagut d’intervenir per evitar el gol. El Sabadell n’ha tingut prou amb defensar amb ordre per mantenir l’avantatge i agafar el Lleida a la classificació, compartint ara la segona posició.

FITXA TÈCNICA

Sabadell: Mackay; Pedro Capó, Pajarero, Aleix Coch, Josu, Bonquet (Aitor, m. 87), Óscar Rubio, Adri Cuevas, Edgar (Boris, m. 73), Aaron Rey (Leira m. 60) i Néstor.

Gimnàstic: Bernabé; Pol Valentí, Bonilla, Viti, Juan Rodríguez, Petcoff, Brugué (Lolo Pla, m. 62), Pereira (Pol Ballesteros, m. 46), Perone, Pedro Martín i Ferran Giner (Habran, m. 46).

Àrbitre: Francisco Javier Fernández Vidl, Comitè valencià. Grogues: Pajarero, Leira; Petcoff.

Gols: 1-0, min. 23: Néstor; 2-0, min. 41. Edgar.

Incidències: 2.842 espectadors a la Creu Alta.

Hidalgo: “Era important continuar forts a casa”

Comentaris
To Top