Publicitat
Ciutat

VÍDEO: El cantant Juan Bersabé ofereix un concert des del balcó "per agrair" que els veïns es quedin a casa

Bersabé, durant el concert que va oferir la setmana passada al balcó de casa seva / CEDIDA

Juan Bersabé Padilla (Sabadell, 1987) és actor i cantant del grup musical Los Chirris (Herederos de la Rumba). No recorda el dia que va començar a cantar, era tan petit que no ho conserva a la memòria: "Segons m'explica la família, no em podien adormir amb nanes perquè m'unia a cantar amb ells", recorda. Ell és un dels artistes que ha decidit sumar-se a la campanya Queda't a casa i ofereix concerts al seu balcó per al veïnat del seu barri.

"Em va impactar veure, des del balcó, el meu carrer tan buit i solitari, una imatge insòlita", sosté Bersabé. Per això va decidir posar punt i seguit a un "confinament angoixant" i, durant una bona estona, la seva veu va fer eco entre els carrers que limiten Espronceda de Campoamor. Bersabé ho té clar: "Ara que el món s'atura, es valora molt més l'art", considera.

Donar les gràcies

Durant els seus catorze anys de carrera musical, ha actuat arreu: sales de música, casaments i festes populars. Però la setmana passada va debutar per primer cop al balcó de casa seva. Considera que la música és la seva millor forma de comunicar-se i va sortir ser "per entretenir els veïns, però també per agrair-los que es quedessin a casa", sosté.

Publicitat

Així, en un temps rècord es va preparar la cançó No dejes de soñar, de Manuel Carrasco, "una lletra carregada de positivitat", va muntar l'equip d'altaveus i micròfons d'assaig del seu grup (format per ell i els músics Óscar Hidalgo, Nacho Lou, Sebastián Gómez i Pedro Clavería) i va convidar els veïns a treure mocadors blancs per les finestres "com a símbol d'unió i esperança".

Juan Bersabé (@Juanbp_oficial) durant un dels concerts del grup Los Chirris (@Chirris.oficial) / CEDIDA

L'artista es descriu com un cantant versàtil i enamorat de tot gènere musical. Això sí, canta sempre en castellà, "els idiomes no són el meu fort", assumeix rient. Si s'ha de quedar només amb un estil, seria la rumba. El grup del qual en forma part, Los Chirris, neix fa dos anys i versiona rumbes de tots els temps: de Peret a Demarco Flamenco.

El nom del grup de Bersabé homenatja, precisament, l'avi del cantant: "Era el sobrenom de Juan Padilla, El Chirri, un artista almerienc del compàs i el cant flamenc", recorda amb orgull. "Com ell, cantar em dona vida", assegura.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top