Ciutat

L’Ajuntament construirà 362 pisos de lloguer públic entre 2019 i 2024

L’Ajuntament construirà 362 habitatges de lloguer públic entre 2019 i 2024

Berlanga, Fernàndez, Serracant i Rubio, en roda de premsa / A.P.

El parc públic de lloguer tindrà 362 pisos més el 2024. L’Ajuntament ha presentat aquest matí el Pla de promoció de l’habitatge 2019 – 2024 amb què pretén incrementar aquest tipus d’habitatge que construirà l’empresa pública VIMUSA.

Les noves construccions es faran en sis promocions diferents, dues ja anunciades, quatre totalment noves. Les que es faran abans, entre 2019 i 2020, són les que ja estan en procés de licitació a la carretera de Barcelona -21 habitatges-, i al carrer de Francesc Layret -32 habitatges. L’any que ve també començarà una nova construcció de 105 habitatges a Can Gambús, que s’acabaran de construir el 2022.

A Can Gambús es farà una segona construcció, de 108 habitatges, entre 2021 i 2023. Per últim, entre 2022 i 2024 es faran dues promocions més, una de 80 pisos a Can Llong i una altra de 16 a la Concòrdia.

Tots els habitatges es faran en sòl públic que ja és de titularitat municipal i tindran un preu mensual d’entre 350 i 550 euros. Per poder sufragar els costos de la construcció, 56 milions d’euros, l’Ajuntament farà una ampliació de capital d’11,5 M€ a VIMUSA fins al 2022.

Garantir l’accés a l’habitatge

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha subratllat la importància d’aquest pla perquè “el dret a l’habitatge no està suficientment garantit”, cosa que el govern local considera inadmissible i treballa per garantir-lo “com un dret bàsic”. Per la seva part, el segon tinent d’alcalde i regidor de Serveis Econòmics, Juli Fernàndez, ha destacat que aquesta ampliació permet que VIMUSA actuï com a empresa i faci habitatge després d’haver-la sanejat.

La regidora d’Habitatge, Glòria Rubio, ha reivindicat que “presentem fets, no una campanya”, i el primer tinent d’alcalde, Joan Berlanga, ha explicat que en la primera part del mandat el govern ha atès “la urgència social” i que en aquesta segona part se centra en projectes de planificació estructural de la ciutat a llarg termini.

La presentació del pla s’ha volgut fer al màxim nivell, amb l’assistència de l’alcalde, Maties Serracant, i tots els tinents d’alcalde a més de la regidora d’Habitatge, Glòria Rubio. Tot i així, finalment la tercera tinenta d’alcalde, Marisol Martínez, no hi ha pogut ser per motius d’agenda.

Comentaris
To Top