Publicitat
Vallès

El ple del Consell Comarcal aprova la moció de rebuig a la sentència del Procés

El ple del Consell Comarcal / Cedida

El ple del Consell Comarcal va aprovar ahir la moció de l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis de rebuig a la sentència del Procés. El text va ser presentat i defensat pels tres grups independentistes, ERC, CAM-Amunt i Junts per Catalunya, i va ser aprovat amb el vot favorable d’aquests grups, l’abstenció d’En Comú Guanyem i Tot per Terrassa, i el vot contrari del PSC i el PP. El grup comarcal de Ciutadans no es va presentar al ple.

També es va aprovar la petició de fer un Consell d’Alcaldies per poder debatre sobre la situació actual de Catalunya, la segona proposta que van presentar els tres grups independentistes, tot i que no hi ha una data fixada.

La moció presentada reclama el rebuig a la sentència emesa pel Tribunal Suprem, ja que es considera que “representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya” i, per tant, també reclama “la llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques i exigir l’amnistia”. El text també demana “l’adhesió” del Consell Comarcal del Vallès Occidental “a totes les mobilitzacions de rebuig”.

La moció també critica la “criminalització” del moviment independentista i “referma” el caràcter pacífic de totes les mobilitzacions. Així mateix, també es mostra el compromís amb el dret a l’autodeterminació i la creació d’una assemblea d’electes.

Publicitat
Comentaris
To Top