Publicitat
Ciutat

El Rebost Solidari torna a repartir lots d’aliments amb un augment de la demanda

rebost solidari aliments
/ Victòria Rovira

Han doblat el nombre d’usuaris dels que atenien en temps pre-Covid-19. A l’Església Evangèlica Centre Familiar Cristià, un dels 23 centres que formen part del Rebost Solidari, ahir tornaven a repartir lots a les famílies vulnerables de la ciutat. Des d’ahir divendres, els voluntaris es preparen hores abans muntant les cistelles d’aliments.

“Fem lots segons cada família, amb productes bàsics com pasta, arròs, sal... però això hauria de ser un complement a la dieta de l’usuari, no la totalitat”, explica Elisabeth Estrada, portaveu del Centre Familiar Cristià. Hi tornaven amb més feina que mai: menys voluntaris i més usuaris. En aquest local, han passat d’atendre una trentena de famílies a més de 60. 

De fet, l’augment durant aquesta pandèmia s’ha fet notar amb un 31,05% més de sol·licituds, segons Santiago Fuentemilla, president del Rebost Solidari de Sabadell. De les 1.856 famílies que aquest sistema atenia abans de la crisi de la Covid-19, han detectat 590 noves famílies més que necessiten aquesta atenció. 

Una dona recollint aliments al Rebost Solidari / Victòria Rovira

L’Antonia és un dels casos: “Si la meva situació era delicada abans, ara s’ha fet evident”. Mare soltera de dues nenes, ingressava un sou mensualment gràcies a l’economia submergida, venent roba al carrer, després d’esgotar l’atur i no trobar feina. Fins ara havia comprat els aliments gràcies a les targetes moneder que repartien. Des d’ahir, però, pot anar cada quinze dies a abastir-se al centre que li han assignat. 

Publicitat

Més recursos

El nombre d’usuaris atesos pel Rebost Solidari ve determinat per l’Ajuntament de Sabadell. “Ells ens faciliten les dades, nosaltres rebem la realitat”, assegura Fuentemilla, que preveu un nou pic el juliol. “Per atendre totes les famílies, necessitem ampliar els recursos a cada local”, demana el president del Rebost Solidari.

Davant d’això, apel·la a la responsabilitat de l’Ajuntament: “Ens han de dotar amb els recursos necessaris per poder atendre una allau de demanda d’unes dimensions que no esperàvem”. Així, segons les últimes dades de serveis socials de l’Ajuntament, amb la modificació de crèdit aprovada al ple municipal, permetria arribar al mes de juny, si fos necessari, a 3.200 famílies usuàries.

En general, la percepció és d’una necessitat més gran. En aquest sentit, Joan Saborido, de Càritas Sabadell, assegura que l’augment de les noves peticions es dobla al 100% dels serveis que feien abans. “Tenen a veure sobretot amb l’alimentació, però també amb el lloguer i el subministrament”, indica Saborido. L’accés a l’equipament per atendre les persones sense llar està limitat, només es pot accedir a les dutxes i a la bugaderia.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top