Ciutat

“La ciutat seria millor sense tants cotxes”: un grup de ciclistes talla l’avinguda de Francesc Macià

Una manifestant, reclamant menys presència de cotxes a la ciutat / G. Plans

De mica en mica, al voltant del pont del parc Catalunya de Sabadell s’han anat concentrant ciclistes, alguns sols i altres en família. Pocs minuts després de les 18 h, la seixantena de concentrats, amb armilles i pancartes, han començat a ocupar la meitat de l‘avinguda de Francesc Macià. Reclamaven més espai per a les bicicletes i els vianants a la ciutat.

“Menys fum” o “Carril cotxe, ja!”, deien les pancartes. Alguns nens pintaven bicicletes amb guix a terra. El trànsit ha quedat momentàniament tallat. Els concentrats s’havien citat a la manifestació a través de Telegram. “No ho sé, a mi m’han avisat per xarxes socials”, deien alguns manifestants a la policia, quan preguntava qui n’era l’organitzador.

Alguns manifestants, guardant una distància de seguretat durant el tall / G.PLANS

“Les ciutats serien millor si no hi hagués tants cotxes. Ocupen una quantitat d’espai bestial que ens treuen als ciclistes i als vianants, són perillosos i contaminen”, afirmava un dels ciclistes manifestants. Per què sorgeix ara aquest moviment? “Creiem que la crisi de la Covid-19 ha posat de manifest que la contaminació és un factor que augmenta la mortalitat. I el confinament també ens ha fet veure que la ciutat pot ser més neta i habitable si no hi ha cotxes al carrer”, afegia.

La Policia Municipal i seguidament els Mossos d’Esquadra s’hi han presenciat minuts més tard que comencés el tall. Després d’identificar alguns manifestants, la concentració, que no tenia el permís corresponent, s’ha traslladat a la vorera.

Amb la manifestació gairebé diluïda i encara amb força policia present, una parella que passejava se sorprenia per l’enrenou i es preguntava: “Potser han trobat els lladres dels cignes, no?”.

Alguns nens dibuixen a l’asfalt. La concentració ha estat plena de famílies / G.PLANS

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top