Arxiu

L’oci nocturn agonitza mentre es dibuixa una alternativa a l’Hermètica

Amb el final del 2016 s’esperava també el tancament definitiu de tots els locals de la Zona Hermètica. Però la realitat ha estat una altra. Encara hi ha 11 operadors treballant a l’espera que l’Ajuntament signi el decret de revocació de llicències que deixarà sense efecte els permisos per mantenir l’activitat. Un pas que tampoc comportarà la desaparició total de bars i discoteques ja que els afectats poden presentar un contenciós que allargaria encara més el procés. I mentre l’activitat agonitza, l’Ajuntament repensa com encabir aquesta oferta a la ciutat i evitar els possibles riscos que comportaria que Sabadell, que en el seu moment va ser un referent pels clients d’aquests establiments, quedi orfe de locals d’oci nocturn.
E2.1 a 6 coll novembre passat el Tribunal Suprem donava la raó a l’Ajuntament en el cas de la Zona Hermètica en el litigi que l’enfrontava amb els propietaris dels locals. El TS va desestimar el recurs interposat pels empresaris contra l’aprovació definitiva del Pla Especial de Regulació dels usos recreatius i de restauració del barri de Gràcia.
Aquest pla donava als operadors cinc anys per cessar les activitats. I el termini ja ha vençut. L’Ajuntament ja va notificar a 25 propietaris els expedients que deixen sense efecte les llicències. D’aquests una desena ja havien tancat les seves portes. Però encara queden 11 empresaris que mantenen les portes obertes. En aquest cas, els afectats poden presentar al·legacions a l’expedient municipal la qual cosa perllongaria el procediment uns sis mesos. Temps que encara podria allargar-se molt més si aquests operadors decideixen presentar un recurs contenciós, com adverteix el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero.
«Si passés això el temps s’aturaria a l’espera d’una resolució», opina a la vegada que recorda que resulta difícil que la justícia els doni la raó quan el TS ja ha confirmat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que avala la decisió municipal.
Es tractaria d’una nova estratègia per prolongar l’agonia ja que l’Ajuntament no té intenció de fer marxa enrere. Això no significa, com ha explicat l’equip de govern, que no s’asseguin amb els empresaris a l’hora de dissenyar el nou model d’oci nocturn. El tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, reconeix que s’està treballant en la redacció del pla però no s’aventura a parlar de calendari ni tampoc de com es donarà a cabuda a aquest tipus d’activitats a la ciutat. Tant Guerrero com Serracant tenen una cosa clara: no es tronarà a reproduir la concentració de locals d’oci nocturn que hi havia a la Zona Hermètica.

Comentaris
To Top