Ciutat

UpC i Crida amenacen amb trencar el govern si ERC no deixa l’alcaldia

Marisol Martínez, Joan Berlanga, Maties Serracant i Juli Fernàndez en un acte dels Ferrocarrils
Marisol Martínez, Joan Berlanga, Maties Serracant i Juli Fernàndez en un acte dels Ferrocarrils / E. BARNOLA

– Yolanda Rico –

La pressió perquè ERC  deixi l’alcaldia augmenta. A les amenaces de la Crida de trecament del quatripartit si continua el «bloqueig» dels republicans, s’hi ha sumat UpC qui deslegitima la continuïtat d’ERC al capdavant del govern.

Dos anys després de la investidura de Juli Fernàndez, (ERC) com alcalde, dos dels seus socis de govern –Crida i Unitat pel Canvi (UpC)- exigeixen el compliment de l’acord, signat al novembre del 2015, segons el qual ara hi hauria un relleu a l’alcaldia.

La Crida per Sabadell, va acusar dijous a Esquerra Republicana de Catalunya d’«incomplir de manera flagrant l’acord signat per totes les forces polítiques» sobre el canvi d’alcaldia després dels dos anys de mandat. La formació va  afirmar que «cap de les propostes presentades han estat acceptades per ERC i per l’alcalde Juli Fernàndez qui vol mantenir l’alcaldia durant els 4 anys de mandat». Els seus membres acusen els republicans de bloquejar el relleu, la qual cosa, diuen, «suposaria un trencament de l’actual acord de govern». També van explicar algunes de les propostes que han presentat per possibilitar el relleu de Fernàndez.

Els republicans per la seva banda, han reiterat «el nostre compromís amb el govern de transformació que dia a dia està millorant la ciutat i la vida dels veïns i veïnes». El president d’ERC, Pere Farrés, ha afegit que Juli Fernàndez ja «ha posat el càrrec a disposició de la taula de negociació de les quatre formacions donant compliment a l’acord de govern».

Conclou assegurant que a «dia d’avui cap de les propostes que s’han posat sobre la taula han tingut l’imprescindible suport de tots els grups de govern»

To Top