Publicitat
Ciutat

Neixen noves propostes de participació al barri de Can Llong

La regidora de Participació Glòria Rubio, ha anunciat una pròxima reunió on es presentaran les conclusions recollides fins ara. Les anteriors sessions de treball amb els veïns de Can Llong per la presa de decisions sobre qüestions que afecten el barri, com ara la convivència, els serveis públics, i l’espai urbà.

En aquest barri conviuen dues associacions de veïns: l’Associació de Veïns Nous barris oest-Can LLong i l’Associació Unió veïnal de Can LLong i Castellarnau. Aquesta iniciativa impulsada per l’Ajuntament té com a objectiu explicar a les dues entitats veïnals del barri diverses propostes municipals, com el Pla de Mandat del Govern (PM) en referència a la Participació, el model actual, la diagnosi de fortaleses i debilitats del mateix i objectius i reptes de futur. També es van explicar les aportacions fetes des de la Federació d’Associacions de Veïns (FAV) sobre el model de participació territorial i altres experiències de participació en l’àmbit internacional per tal d’oferir eines de debat. El mes d’octubre es va celebrar una nova sessió de treball amb la resta d’entitats del barri. Tant les dues associacions de veïns com les entitats es van mostrar molt interessades a crear de forma conjunta un nou espai de participació.

Publicitat

El passat mes de desembre va tenir lloc la darrera d’aquestes reunions al Centre Cívic Can Llong, hi van assistir una quarantena de representants d’entitats, i també persones individualment.
L’objectiu de la sessió era arribar a acords respecte a les metodologies de treball que s’hauran d’utilitzar, també sobre quins hauran de ser els integrants, com gestionar les reunions i les decisions que s’hi prenguin. Per coordinar millor aquestes sessions, es van dividir en dos grups de treball i aquests en subgrups. Cada grup disposava d’una graella amb tres preguntes per convidar a la refleció: Per què ha de servir l’espai?, Qui n’ha de formar part? I Com ha de ser el seu funcionament? També es va proposar considerar les claus de l’èxit i que caldria evitar en el model que en resulti d’aquestes sessions de treball.

En un segon torn de treball, els diferents subgrups van acordar una proposta comuna fruit de diferents aportacions i reflexions i finalment els dos grups de treball van fer una presentació final dels eixos de treball proposats i van exposar les conclusions a les quals havien arribat.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top