Ciutat

La Campanya Contra el Quart Cinturó demana de nou aturar l’obra

Reclamen la suspensió de l’estudi mediambiental i esperar el posicionament de la Generalitat

El Quart Cinturó al seu pas per Terrassa / ÓSCAR ESPINOSA

Les diferents plataformes que formen la Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC) reclamen a l’Estat que suspengui l’elaboració de l’estudi mediambiental sobre el tram Terrassa – Granollers que passa per Sabadell. “Ara no toca” aquesta infraestructura, remarca el portaveu de l’ADENC, una de les entitats implicades en la campanya, Toni Altaió. La campanya ha fet aquesta demanda formal en el moment en què l’estudi es troba en fase de consultes sobre l’abast de l’impacte mediambiental.

D’aquesta manera la Campanya se suma al posicionament del govern de la Generalitat i dels consells comarcals del Vallès que reclamen aturar els estudis per tirar endavant aquesta infraestructura. Tant l’administració catalana com ara la CCQC reclamen a l’Estat que atengui les competències de la Generalitat en matèria d’infraestructures i que s’esperi a què es publiqui el Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV) en els propers mesos, que determinarà la posició de la Generalitat sobre la conveniència o no d’acabar de construir el Quart Cinturó.

El portaveu de l’ADENC, Toni Altaió, espera que el canvi del govern espanyol suposi un canvi també en la mirada sobre el Quart Cinturó, i en aquest sentit ha apuntat que “tant de bo el canvi de nom del Ministerio de Agricultura per Ministerio para la Transición Ecológica sigui alguna cosa més que un canvi d’etiqueta”. Per Altaió, l’entrada del govern socialista de Pedro Sánchez és una “finestra d’oportunitat” perquè les seves demandes siguin escoltades.

Comentaris
To Top