Publicitat
ESPORTS

Una delegació del Comitè Internacional Olímpic visita la Pista Coberta de Sabadell

Representants del CIO, Secretaria de l'Esport, Federació Catalana d'Esports d'Hivern i l'Ajuntament a la Pista Coberta

Una delegació encapçalada pel representant del Comitè Internacional Olímpic (CIO), Gilbert Felli, membres de la Secretaria General de l’Esport i la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, i acompanyada de representants de l’Ajuntament de Sabadell, van fer una visita a la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya. L’objectiu era valorar la seva inclusió en una possible candidatura catalana als Jocs Olímpics de d’Hivern 2030. Durant tres dies, la delegació ha estat concentrada entre el Pirineu català, Barcelona i l’àrea metropolitana des d’on han visitat diferents infraestructures i equipaments esportius per valorar la possibilitat de tornar a presentar una candidatura.

La delegació estava formada per Gilbert Felli (CIO), Gerard Figueras (secretari general de l’Esport), Antoni Reig (director del Consell Català de l’Esport), Óscar Cruz (president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern), Berta Coll (arquitecta de la FCEH) i Eric Hauck i Pitu Cortada, de la comitiva dels Jocs Olímpics. La delegació ha estat acompanyada per la tinenta d’alcalde i regidora d’Esports, Marisol Martínez, així com per personal tècnic municipal. Durant la visita es van tractar diferents aspectes sobre les possibilitats de Sabadell i el seu potencial esportiu per acollir proves o entrenaments del programa olímpic d’hivern. També s’han analitzat les diferents infraestructures amb què compta la ciutat i l’entorn: comunicacions, ubicació, allotjament i serveis, entre altres. En el marc d’aquesta visita, Sabadell ofereix la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya, un equipament que es presenta com una de les alternatives per a cobrir les necessitats que suposa la realització d’uns Jocs Olímpics.

Marisol Martínez va assenyalar que “Sabadell posa el seu potencial d’equipaments esportius de primer nivell al servei de Catalunya i del moviment olímpic internacional, així com de qualsevol projecte que comporti la projecció exterior de la ciutat en positiu. Treballem per promoure la ciutat amb l’esport com un element clau. És per això que estem desenvolupant el clúster de l’esport i treballant en el sector del turisme esportiu. Celebrem la gran entesa institucional entre l’Ajuntament de Sabadell i la Generalitat de Catalunya”.

Per la seva banda, el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, va afegir que “els Pirineus es mereixen uns Jocs Olímpics i estem treballant per crear les condicions perquè Catalunya tingui la seva oportunitat. És per això que és el moment de sumar esforços, i per a aquestes causes es pot comptar amb el territori i les ciutats. Som un país de tradició d’esports d’hivern i Sabadell té un gran potencial a nivell esportiu ja que compta amb un dels equipaments més emblemàtics de Catalunya, la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya”.

Publicitat
Comentaris
To Top