Ciutat

La Bodega Coca celebra la 13a Festa del Vi Novell

Brindis inaugural de la Festa del Vi Novell / Victòria Rovira

La Bodega Coca ha celebrat aquest matí la 13a Festa del Vi Novell davant del seu establiment al carrer de Brutau. A la celebració s’hi han apropat més d’un centenar de persones que han gaudit de l’actuació de Toni Albà, els Gegants de Gràcia, els Bastoners, i les Forques de Can Deu, a més dels malabaristes del grup Malboig.

La tradició explica que quan una bodega rep el vi novell, es penja una branca de pi a la seva façana per explicar-ho als veïns. I en això ha consistit precisament l’acte, tot i que s’ha fet d’una forma molt especial amb l’actuació de Malboig. Petits i grans han gaudit d’aquesta festa.

Montserrat Coca, propietària de l’establiment, ha destacat la rellevància de l’acte com una forma de “donar vida al barri”, i també la quantitat de gent de “diverses edats” que han assistit a l’acte. L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha destacat la rellevància d’aquestes festes com un acte per fer “barri i ciutat”.

Després de l’acte inaugural i els parlaments, Xavier Rossell, enòleg professional, ha obert la bóta i ha fet un primer tast del vi novell d’aquest any. Tot i que no ha estat un bon any per les importants pluges, Rossell ha assegurat que és un bon vi. “Està marcat per l’acidesa, degut al clima d’aquest any, però ha quedat molt arrodonit”, explicava l’enòleg.  Després de l’acte, els assistents han gaudit d’un tast d’aquest vi.

Comentaris
To Top