Publicitat
Diners

Els treballadors d’Endesa reclamen a Sabadell un conveni “just”

Un centenar de treballadors d’Endesa s’han concentrat avui a Sabadell per reclamar un conveni col·lectiu “just”. L’acte que estava convocat per CCOO i el Sindicat Independent de l’Energia (SIE), ha començat a les tres de la tarda, quan els empleats han tallat el carrer Boccaccio al barri de Gràcia.

Els sindicats i l’empresa porten un any i mig de negociació del conveni sense arribar a cap acord. El problema és que el 31 de desembre cauen les condicions del conveni vigent. La bona notícia va arribar a aquesta concentració quan es va anunciar que s’han reprès les negociacions, després de reduir la taula de negociació.

De fet, el bloqueig de les negociacions era un dels motius de les mobilitzacions que estan fent els treballadors arreu de l’Estat. Segons els sindicats, la patronal insisteix en uns plantejaments de retallades i de precarització. El secretari general de la Secció Sindical de CCOO d’Endesa Zona nord-est, Ricard Serrano, ha denunciat que “en cap moment es planteja traslladar els beneficis als salaris”.

Segons els sindicats, aquests beneficis s’han anat dirigits a Enel com a accionista majoritari i no s’han inverteixen a l’Estat. “Això ha comportat, una càrrega de treball i pitjor resposta als usuaris”, assenyala el representant sindical. A més, els sindicats afirmen que conveni comporta un model d’organització “molt regressiu, de tots contra tots i convertir aquesta empresa en una empresa de servei”.

El grup Endesa té 8.800 treballadors a l’Estat, dels quals 2.000 estan a Catalunya. A Sabadell, hi ha 80 empleats.

Publicitat
Comentaris
To Top