Ciutat

Renovaran sis de cada deu àrees de joc infantils de la ciutat

Un avi amb el seu nét en una zona de joc / LLUÍS FRANCO

Aquest mes de novembre la Junta de Govern ha aprovat  definitivament la millora i remodelació de 152 àrees de jocs infantils del total de 239 que hi ha a la ciutat, un 65 per cent. Les actuacions consistiran en la substitució d’elements de joc deteriorats, arranjar les tanques perimetrals, i també la substitució de paviments de cautxú i la millora de l’entorn i la jardineria. Aquest pla de millora inclourà la instal·lació de 247 jocs inclusius a tota la ciutat. El segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Juli Fernàndez, ha assegurat que “amb aquesta actuació es fa justícia a una situació que arrossegava la ciutat i que s’havia produït per manca d’inversió”. 

A punt per la primavera

D’aquestes 152 àrees on s’actuarà, a 71 places la renovació serà total. Aquest serà el cas de la plaça Nostra Llar, del barri de Sant Oleguer i també a la plaça del Farell a Ca n’Oriac. En altres 81 places es farà una renovació parcial. Els districtes on més s’hi actuarà seran el districte 1 i el districte 3, però les millores afecten un gran nombre de zones de jocs de la resta de la ciutat. 

El llistat de places que es renovaran / CEDIDA

El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, ha apuntat la necessitat de “dignificar i incrementar la qualitat de les zones de joc que hi ha a la ciutat”. Guerrero ha explicat que la degradació que pateixen algunes d’aquestes zones són fruit del col·lapse per la falta de manteniment, però ha recalcat que el problema venia de lluny. El pressupost total d’aquests treballs de millora serà d’1.900.000 euros, que sortiran de la incorporació del superàvit del 2018. Juli Fernàndez ha dit que d’aquest superàvit també en sortirà una partida extraordinària de dos milions d’euros, que es destinaran a reparar l’asfaltat de tota la ciutat. 

Les obres a les àrees infantils tenen un temps d’execució d’entre dos a tres mesos. Segons Fernàndez, “molt possiblement estaran enllestides a la primavera”. D’altra banda el govern local també ha anunciat la fi de les obres del Vapor Cusidó i l’inici de l’enjardinament de la zona, previst per a final d’any.

Comentaris
To Top