Oci i cultura

Els concerts de música clàssica del 2019 tindran una didàctica prèvia per gaudir-los més

D'esquerra a dreta, la directora dels Teatres Municipals, Carme Araque; la regidora de Cultura, Montse Chacón, i la tècnica de Teatre i Dansa de Ca l'Estruch, Salut Tarruell / D.S.

L’Ajuntament engegarà aquest 2019 una prova pilot de cara als concerts de música clàssica. Abans de començar cadascun d’aquests esdeveniments, un expert oferirà als espectadors que hagin comprat l’entrada -sigui individual o en forma d’abonament- una sessió pedagògica per explicar l’espectacle. “Volem que tant els entesos com els que no ho son puguin gaudir de la música”, ha anunciat la regidora de Cultura, Montse Chacón.

La regidora ho ha fet durant la presentació de la nova temporada teatral, del gener al juliol de l’any entrant, i ha explicat que s’inspira en un projecte d’iniciació a la música clàssica portada a terme per l’Auditori de Barcelona. “Hem d’aprofitar que tenim un cicle molt potent tant de música de cambra com simfònica”, ha dit Chacón, tot i que adverteix que encara no estan segurs de quan començaran. “La nostra intenció és iniciar les sessions amb el primer concert de 2019, però no és segur”, ha afegit.

La mateixa incertesa ronda al voltant de qui impartirà aquestes sessions. Preguntada per això, Chacón ha avançat que ara mateix tot apunta que serà el periodista i crític musical Albert Ferrer Flamarich, col·laborador habitual del Diari de Sabadell. “No tenim aquests detalls 100% tancats, però aquest és el nostre regal de Nadal als espectadors“, ha conclòs Chacón.

Una temporada feminista i amb sabor local

Pel que fa als espectacles programats per al primer semestre de 2019, la regidora considera que és una oferta marcada per dos eixos: “la mirada feminista i el caràcter de ciutat, amb molta presència sabadellenca”, ha dit, acompanyada per la directora dels Teatres Municipals, Carme Araque, i la tècnica de Teatre i Dansa de Ca l’Estruch, Salut Tarruell. La presentació ha estat dividida en tres grans vectors -teatre, música i dansa-, i ha girat només al voltant de tres centres -el Principal, la Faràndula i l’Estruch-.

Les entrades i abonaments per a tots aquests espectacles podran comprar-se a partir de demà des del web de l’Ajuntament:

1 – El teatre

“La nostra aposta aquest any és pels textos reflexius i de crítica social”, ha destacat Chacón en parlar del teatre que ve, farcit de literatura universal, propostes contemporànies i un record especial per al Pere Quart en l’any del centenari de la Colla de Sabadell:

3 de febrer, Teatre Principal – El preu: escrita per Arthur Miller, dirigida per Silvia Munt i amb el sabadellenc Ramon Madaula i Pere Arquillué encapçalant el repartiment.

23 de febrer, Ca l’Estruch – Carola: adaptació de la novel·la Feliçment, jo sóc una dona de Maria Aurèlia Capmany. Participa l’actriu sabadellenca Anna Güell amb la companyia Q-ARTS.

9 de març, Teatre Principal – La importància de ser Frank: escrita per Òscar Wilde, dirigida pel vallesà David Selvas, amb un jove elenc encapçalat pel Miki Esparbé, Paula Jornet, David Verdaguer, Paula Malia i la recentment premiada com a millor actriu de repartiment als Premis Butaca, Laura Conejero.

14 d’abril, Teatre Principal – El Chico de la Última Fila: escrita per Juan Mayorga, dirigida per Andrés Lima i amb un repartiment encapçalat per l’actor Sergi López en la seva tornada als escenaris catalans.

27 d’abril, Ca l’Estruch – Una família normal: escrita per la Marta Buchaca i portada a escena per Estrena Morena.

11 de maig, Teatre Principal – Tercets: escrits per Joan Oliver, dirigits pel sabadellenc Artur Trias i interpretats per Santi Ricart, Mireia Aixalà, Miquel Agell i Queco Novell.

18 de maig, Ca l’Estruch – Ovelles: escrita per Yago Alonso i Carmen Marfà, és una producció de la Sala Flyhard

31 de maig, Ca l’Estruch – Kassandra: escrita per Sergio Blanco, dirigida per Sergi Belbel i protagonitzada per l’Elisabeth Casanovas.

2 – Música

Pel que fa a la música, Chacón ha destacat que aquesta temporada s’han pogut tornar a programar concerts de gran capacitat. Als concerts llistats a sota s’afegeix la programació del Principal de música de cambra, amb cinc concerts organitzats per Joventuts Musicals i el concert de Cobla organitzat per Sabadell més música.

19 de gener, Teatre de la Faràndula – Miedo, d’Albert Pla

16 de febrer, Teatre Principal – I am, de la Paula Valls

4 de maig, Teatre Principal –Ole Lorelei, de la Soleá Morente

1 de juny, Teatre de la Faràndula – Totes les nostres cançons parlen de Tu, d’Els Catarres

3 – Dansa

El gruix de la programació de dansa l’acull l’Estruch, però la Faràndula torna a programar anys després un espectacle de dansa clàssica.

2 de febrer, Ca l’Estruch – Pilot Project: presentat per la companyia FRE3 BODIES, amb direcció artística de Nadine Gerspacher, Nicolas Ricchini i Anna Sanchez.

23 de febrer, Ca l’Estruch – Don Quixot: presentat pel Ballet de Catalunya, amb direcció artística d’Elias Garcia.

A aquestes produccions les succeiran altres espectacles de dansa, fins a un total de 8 produccions que es podran veure a L’Estruch. D’aquestes companyies, algunes venen de diversos punts del món, com el Cartes Sur Table, de Burkina Faso i França; Attendant James B, de la Cia. Art Mouv  de França, o Boys don’t cry, d’Israel i Catalunya.

Comentaris
To Top