Ciutat

El Moviment Veïnal del Vallès es mobilitza contra l’aeroport de Sabadell

La manifestació convocada pel Moviment Veïnal del Vallès ha concentrat a un centenar de persones davant de l’aeroport de Sabadell

Inici de la marxa de la Coordinadora del Moviment Veïnal del Vallès / Lluís Franco

Mentre que a l’aeroport de Sabadell se celebrava una jornada de portes obertes multitudinària, a les seves portes, més d’un centenar de persones es manifestaven per demanar que l’activitat d’oci de la instal·lació aeroportuària es traslladi, i repensar l’espai per construir equipaments per la comarca. La marxa convocada per la Coordinadora del Moviment Veïnal del Vallès ha començat a la benzinera de la carretera de Badia on la setmana passada van morir dues persones en un accident aeri, i ha arribat fins les portes de l’aeroport.

La marxa ha recorregut tot el passeig de Sant Pau del Riu-Sec en silenci. Un cop han arribat a les portes de l’aeroport s’han fet diversos parlaments i s’ha llegit un manifest. “És una llàstima que els dirigents de l’aeroport celebrin una festa amb els morts encara calents”, assegurava Manuel Navas, president de la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell.

Navas ha explicat que la manifestació s’ha produït com a “protesta pel que està succeint” i per demanar a l’administració que solucioni un problema que les diferents entitats veïnals fa anys que denuncien. “No plantegem un conflicte entre els que estan a favor i en contra; volem discutir els problemes que ocasiona l’aeroport i replantejar les funcions que se li pot donar a aquests terrenys”, assegurava Navas.

El coordinador del Moviment Veïnal del Vallès, Jordi Molins, apuntava el mateix i explicava que el proper mes de gener hi haurà una reunió amb la Generalitat per plantejar què fer amb l’aeroport. “Al representant de la Generalitat li vaig dir que el 8 de gener el trucaré per convocar la reunió el més aviat possible”, assegurava Molins. També denunciava que la comissió de seguiment va estar aturada des de 2009 fins 2016.

Adaptar-se a les circumstàncies

 “Amb la quantitat d’habitants que hi ha actualment al voltant de l’aeroport seria il·legal construir-lo”, expressava Navas, i criticava els comentaris que asseguren que l’aeroport porta més temps que els edificis. “Ens hem d’adaptar a les circumstàncies i el que cal en aquest moment és seguretat per la població”, assegurava el president de la FAV de Sabadell.

La presidenta de la Federació d’Associacions de Veïns de Barberà, Isabel Otero, ha llegit el manifest de la manifestació. En aquest text, el Moviment Veïnal del Vallès demana destinar una part dels terrenys per construir equipaments socials per la comarca com un hospital o residències públiques; aturar les activitats de vol recreatiu i que les tres avionetes públiques es traslladin a Igualada o Manresa.

“Els hi agradi o no, ni ha estat sempre [l’aeroport] ni estarà per sempre”, assegurava Navas. “La comarca és deficitària en molts aspectes. Hi ha un dèficit de 400 llits als hospitals, ens falten residencies públiques i també habitatge social. Són terrenys que és podrien utilitzar per aquests equipaments”, explicava Navas.

Crítiques a l’ajuntament de Sabadell

 El Moviment Veïnal del Vallès també ha criticat la falta de comunicació amb l’ajuntament de Sabadell. “Des de la primera reunió que es va fer, no han tornar a aparèixer en cap”, assegurava Navas. En el comunicat llegit aquest matí demanen a l’Ajuntament que com a propietari dels terrenys, comenci un procés de devolució.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top