MARC BASTÉ ALUJAS

Nova York, Londres, Rio, Sabadell

La redacció del D.S., el mes de juny passat / ÓSCAR ESPINOSA

[Per Marc Basté Alujas, editor del Diari de Sabadell]

Només hi ha una cosa que als editors de diaris ens agradi (quasi) tant com els beneficis: els premis periodístics. I no per vanitat sinó perquè la feina ben feta (n’estic convençut!) és condició necessària per l’èxit econòmic. Que el jurat de la Society for News Design hagi cregut que el Diari de Sabadell mereix dos Awards of Excellence pel seu redisseny, juntament amb el The New York Times, The Guardian, O Globo o Aftenposten, en el marc de la 40ª edició dels premis internacionals Best of Newspaper Design, és una de les majors satisfaccions professionals de la meva carrera.

Els premis de la SND són els més prestigiosos del món, el somni daurat de qualsevol editor. Valoren no només la part gràfica sinó també el que hi ha al darrere: el model editorial, els continguts, les intencions. És a dir, tot el que hem treballat amb el rellançament del Diari de Sabadell, tant amb el disseny de l’Antonio Martín, la direcció d’art de la Jennifer Waddell i el suport del Xavi Miranda, com amb la feina de tota la redacció liderada per l’Albert, i la feina del Chus del Rio i l’Eduardo Tessler a l’inici.

És sens dubte el reconeixement internacional més important que mai ha rebut el periodisme fet a Sabadell: el reconeixement a un projecte molt modest però molt ambiciós, que vol situar el periodisme local i, per extensió, Sabadell, al capdavant del món.

Gràcies a tots i endavant!

Comentaris
To Top