Ciutat

Primàries Catalunya celebra el seu acte central a Sabadell donant suporta la candidatura local

Un moment de l'acte, amb participació d'alcaldables d'altres municipis /Victòria Rovira
Aquesta nit s’ha celebrat a Fira Sabadell l’acte central de Primàries Catalunya amb participació d’alcaldables de Granollers, Sant Cugat, Palau de Plegamans, i Sabadell entre d’altres. Durant l’acte s’ha escoltat un missatge de suport de la consellera Clara Ponsatí del seu advocat Aamer Anwar. El gran absent a l’acte ha estat Jordi Graupera, ideòleg d’aquest projecte que compta amb 45 candidatures a tot Catalunya amb l’objectiu d’aconseguir la independència però també canviar la forma de fer política.

Els alcaldables presents, aquesta nit a l’auditori de Fira Sabadell, han demanat el vot per aquesta formació i han explicat les raons per les quals aquestes candidatures tenen com a objectiu la Independència i la República, un objectiu final que tanmateix, han dit, passa per una manera diferent de fer política i obrir els ajuntaments als ciutadans.

Entre els assistents Josep Maria Ximenis exalcalde d’Arenys, ha dit que si “volem entrar a les institucions, cal primer començar pels ajuntaments. Durant l’acte s’ha fet palès que Primàries recull el llegat de l’1-O i per tant que un dels objectius és revalidar i recuperar la declaració d’independència.

Per la seva banda, Uriel Beltran ha parlat de Primàries Catalunya com un projecte revolucionari on “la ciutadania pugui fer el pas cap a la política de forma democràtica i transparent”. Beltran ha dit que el desbordament democràtic de l’1-O “va acabar, a Catalunya, amb el règim del 1978”. Malauradament ha afegit que aquest desbordament democràtic i popular no ha tingut continuïtat i per aquest motiu, ha precisat que cal renovar-lo.

Beltran ha estat contundent quan ha afirmat que “cal que hi hagi un sotrac a l’independentisme per tirar endavant el nostre projecte”. I ha assegurat que “som una dosi de realisme però amb il·lusió. Un sotrac per aconseguir aixecar la declaració d’independència”

Els candidats a Primàries Sabadell saludant els assistents a l’acte / P.A.

Antoni Castellà, diputat al Parlament per Junts pel Sí fins al 2015, ha dit que l’1-O el govern espanyol va fer fallida a Catalunya i que “ara la majoria de partits sobiranistes parlen d’ampliar la base que ara això no va d’independència”. Castellà ha explicat que malgrat aquestes afirmacions dels partits independentistes, “nosaltres diem que això si, que va d’independencia.

L’alcaldable de Primàries Sabadell Àngels Folch, ha dit que “som aquí per esquerdar una manera de fer política del segle XVIII, una manera que ja és obsoleta”. En aquest sentit Folch s’ha referit als Partits Polítics i ha dit que el seu temps ja ha passat perquè els ciutadans “ara tenen més criteri” i ha demanat una major implicació de la ciutadania, un repte que segons ella té Primàries, ja que “els partits ens criden a participar però en definitiva el que volen és que comprem el seu producte”.

Folch ha parlat del projecte de Primàries per fer de Sabadell una ciutat on l’Ajuntament treballi en igualtat de condicions a tots els barris, i ho faci comptant amb l’opinió i el criteri dels seus ciutadans. També ha destacat el concepte erroni, que segons ella es té de l’independentisme en creure que una persona que visqui en determinats barris, no pugui ser independentista, ha dit que es tractava de tòpics, com dir que tots els burgesos són catalans, i que tots els immigrants són unionistes.

L’acte d’aquesta nit també ha servit per presentar oficialment tots els candidats a la llista de Primàries Sabadell.
Comentaris
To Top