Ciutat

Ciuró diu que “el pla d’habitatge aprovat per l’Ajuntament arriba tard”

Lourdes Ciuró, davant l'Associació de Veïns de Les Termes amb Antonio Carvallo (al centre) d'aquesta entitat, i candidats a la llista de Junts per Sabadell / P.A

L’alcaldable de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, diu que l’aprovació d’avui al Ple Municipal del Pla d’Habitatge fins al 2027, arriba tard i que un pla com aquest s’havia de programar a principi de legislatura. Ciuró afirma que “la política d’habitatge no ha estat una prioritat, per l’actual govern local”. Ciuró destaca la poca obra nova que s’ha fet aquests quatre anys i com ha minvat la cessió de sòl municipal.

Contràriament al que creu que ha estat la política d’habitatge de l’actual govern municipal, Ciuró ha explicat que la seva candidatura inclou en el programa electoral la planificació d’habitatge de nova construcció juntament amb Vimusa i operadors privats, aprofitant el sòl municipal, que diu que té la ciutat. Aquesta iniciativa destaca Ciuró “repercuteix directament en el preu del lloguer”.  La seva proposta inclou destinar aquests habitatges a gent jove, gent gran, famílies en situació de vulnerabilitat i també, afegeix Ciuró, per dones víctimes de maltractament. “Un cop construïts aquests habitatges i rendibilitzada la inversió, tornen a ser titularitat, 100% de l’ajuntament”, apunta l’alcaldable.

Ciuró destaca l’envelliment del parc d’habitatges de la ciutat i la poca oferta de lloguer. Diu que l’Ajuntament té l’obligació moral i legal de donar sortida a aquesta situació.

Pel que fa a l’habitatge per a gent gran, Ciuró proposa el tipus d’habitatge ‘de proximitat’ per evitar que les persones grans no es vegin obligades a escollir una residència com a tram final de la seva vida i puguin continuar residint en el seu districte,  ” i això s’aconsegueix fent habitatge a tots els barris de la ciutat”.

També proposa obrir una línia d’atenció per promoure la rehabilitació d’habitatges per fer-los més sostenibles, i que l’ajuntament pugui gestionar, amb col·laboració amb els propietaris, una ‘bossa d’habitatges buits’. I que es posi al mercat amb la renda de lloguer garantida, cosa que diu Ciuró, ara no passa perquè -segons ella- “l’Ajuntament està fent l’efecte crida d’ocupacions”. Per aconseguir-ho la candidata de Junts per Sabadell, apunta que és imprescindible que els propietaris d’aquests habitatges tinguin confiança amb l’Ajuntament.

També proposa  ser un interlocutor amb els bancs perquè cedeixin habitatge “la nostra voluntat és que aquestes 750 famílies que necessiten i esperen un habitatge urgentment, se’ls pugui oferir-ne un”. Això diu l’alcaldable, “exigeix fer una política endreçada a aquells que tenen els pisos, que són la SEREP i a qui l’ajuntament no ha estat capaç de reclamar”.

Les ocupacions i les màfies

Ciuró ha visitat avui el barri de les Termes per parlar amb els veïns i veïnes del problema de les ocupacions il·legals, ja que segons Ciuró, “molts veïns d’aquest barri ens han traslladat la seva preocupació perquè puguin ser víctimes d’aquesta situació si marxen de vacances o de cap de setmana”. En aquest sentit l’alcaldable de Junts per Sabadell proposa “definir àrees de regeneració de les zones més afectades, impedint la proliferació de màfies organitzades que es lucren amb l’ocupació”. Ja no és la primera vegada que Lourdes Ciuró planteja aquest tema, que segons ella, afecta més uns barris que altres i en alguns fins i tot, afirma que “funciona l’efecte crida.

El pacte després de les eleccions

Preguntada per possibles pactes postelectorals Ciuró ha manifestat que “No ens resignem a haver d’escollir entre mals passats i mals presents. Som l’autèntica alternativa a com s’han fet fins ara. Després de 20 anys d’estancament tenim l’oportunitat de fer possible el canvi i apostar per un nou model de ciutat”.

Comentaris
To Top