Ciutat

“Rècord de participació” a la Festa Major de Gràcia

La trobada de Gegants de Catalunya, durant la Festa Major de Gràcia / Victòria Rovira

Una festa multitudinària. Així ha valorat la presidenta de l’agrupació veïnal de Gràcia, Teresa Llamas, la Festa Major del barri, que l’ha titllat de molt participativa i de molt èxit. Malgrat la pluja de divendres i que el programa s’ha mantingut pràcticament intacte respecte a anys anteriors, l’assistència veïnal als actes “ha estat massiva”, rècord en participació i, especialment, “gran presència de jovent”.

“Fer barri” és un dels principals objectius que persegueix aquesta celebració, explica Llamas. És per això que fomenten la cultura local i el talent del barri, donant protagonisme a bandes musicals de Gràcia i altres grups culturals del barri.

Dijous els carrers ja van començar a escalfar motors amb el Concert Coral Sabadellencs Gràcia, Coral Tresca i amb lectures dramatitzades de la Colla de Sabadell, una jornada que va culminar amb una sessió de cinema a la fresca amb la pel·lícula ‘Pride’, de Matthew Warchus.

Concert d’Ovella Xao durant la Festa Major de Gràcia / Victòria Rovira

El plat fort de la festa, però, no va arribar fins al divendres al vespre, que va arrancar amb un pregó “ben divertit” a càrrec del jovent de l’esplai de Gràcia. Tot i que l’amenaça de pluja va fer escampar el públic durant uns minuts, “la gent va llançar-se als carrers” un cop va escampar i el concert d’Ovella Xao i la sessió del Dj BigVic a la plaça del Treball van atraure els graciencs més joves. Dissabte també va arribar amb un programa carregat. Al voltant de les 10.30 h es va celebrar la bicicletada popular i al migdia els participants van recuperar forces amb un dinar popular.

Plantada de Gegants “majestuosa”

Va ser, juntament amb les Havaneres de diumenge, una de les activitats més concorregudes. La plaça va aplegar un total de 42 gegants de colles procedents d’arreu de Catalunya i la cercavila “va ser majestuosa”, valora la representant veïnal.

També el Correbars de dissabte va atraure gran part del jovent de Gràcia i, juntament amb la Nit jove i la sessió de Jordi Ephë Dj, va convertir els carrers d’aquest en un veritable festival pels més joves. I diumenge, el gran final amb activitats com el Correvermuts, el dinar de carmanyola i la xocolatada, una jornada que va culminar amb els focs d’artifici a càrrec de les Bruixes del Nord.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top