Publicitat
Ciutat

Es manté la consulta sobre monarquia o república tot i que no tindrà el suport de l'Ajuntament

La portaveu de la Plataforma Consulta 6-O, Paola García, presenta la moció / Victòria Rovira

La consulta sobre monarquia o república d'aquest diumenge 6 d'octubre es farà, però no amb el suport de l'Ajuntament de Sabadell. Els organitzadors van demanar ajuda logística al consistori i, veient la proximitat a les eleccions generals del 10 de novembre, aquest va preguntar a la Junta Electoral de Zona si hi podia col·laborar. La resposta va ser que no i l'Ajuntament es compromet a acatar-la, tot i que el ple de setembre va aprovar donar-hi suport.

Tot i així, els organitzadors de la votació no han rebut cap comunicació oficial que la suspengui, de manera que no tenen motius per aturar-la i "es farà tal i com estava previst perquè ningú l'ha prohibit", asseguren en un comunicat enviat als mitjans aquest divendres al matí.

Publicitat

Des de la coordinadora de la consulta expliquen que "únicament tenim constància verbal de les paraules que l’alcaldessa del govern PSC-Podemos va pronunciar en el Ple municipal del dia 2, en el sentit que havien preguntat a la Junta Electoral de Zona si l’Ajuntament podia donar suport a la Consulta facilitant taules i cadires i que la resposta rebuda, via correu electrònic, havia estat negativa". Els promotors de la iniciativa recorden que qualsevol comunicació oficial sobre la consulta se'ls hi ha de fer arribar a ells amb el temps necessari perquè puguin fer al·legacions.

Diumenge al matí

La votació es farà, doncs, aquest diumenge de 10 a 14 h en els 35 punts repartits pels barris de la ciutat. Hi podran votar els majors de 16 anys.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top