BADIA

Detenen dos homes mentre robaven en un pis de Badia del Vallès

El pany forçat / MOSSOS

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 29 d’octubre dos membres d’un grup criminal especialitzat en robatoris a domicilis. Els dos homes arrestats, de nacionalitat georgiana i de 27 i 42 anys, se’ls considera presumptes autors de dos delictes de robatori amb força a domicili a Badia del Vallès i Barberà del Vallès.

La investigació es va iniciar el 22 d’agost quan els Mossos van detenir a Viladecans tres homes mentre estaven seleccionant domicilis de la zona per violentar-los posteriorment. Els agents van intervenir als arrestats diferents marcadors de plàstic i rossinyols per forçar els panys de les portes.

El 21 d’octubre del 2019, els Mossos van tenir coneixement que s’havia produït un nou robatori en un domicili de Barberà del Vallès. Gràcies a les indagacions policials, els agents van determinar que el robatori hauria estat comès per membres del mateix grup que ja havien estat detinguts a l’agost. Els investigadors van comprovar que el grup sempre escollia prèviament els objectius, principalment escollien domicilis que disposessin de panys que podien forçar.

‘Modus operandi’

Per assegurar-se que els pisos estaven buits, col·locaven dies abans marcadors a les portes dels pisos seleccionats. Un cop decidien actuar en una zona i uns domicilis ho feien en equips de tres persones, un d’ells trucava a l’intèrfon mentre els altres escoltaven des de la porta del pis si es produïa alguna reacció dels ocupants. Si no detectaven cap moviment, decidien forçar el pany i accedir a l’interior, un cop dintre s’apropiaven de joies, petits aparells electrònics i altres objectes de valor.

El 29 d’octubre, en el marc d’un operatiu policial i gràcies a la col·laboració dels veïns, dos membres més del grup van ser detinguts mentre intentaven cometre un nou robatori en un domicili de Badia del Vallès. Dues dones que es trobaven a l’interior del domicili van sorprendre els tres lladres quan intentaven forçar el pany del pis. En ser descoberts i davant els crits d’auxili de les dones, els lladres van marxar, però els Mossos, amb l’ajuda dels veïns, van aconseguir detenir-ne dos al carrer quan intentaven fugir de l’immoble.

Els investigadors també van realitzar l’entrada i perquisició als domicilis que els detinguts havien establert al districte de Sant Andreu de Barcelona, on els agents van intervenir gran quantitat d’eines per forçar els panys, com ara rossinyols i claus modificades. També van intervenir joies d’or, rellotges i moneda estrangera, així com un dels vehicles utilitzats pel grup per delinquir.

Els dos arrestats van passar el dia 1 de novembre a disposició judicial del jutjat de guàrdia de Cerdanyola del Vallès, el qual va decretar llibertat provisional amb càrrecs.

Comentaris
To Top