Ciutat

Maria Rosa Mota: "A vegades, potser per ignorància, no tractem prou bé la nostra gent gran"

Maria Rosa Mota se sent satisfeta amb aquest nou repte personal / LLUÍS FRANCO
Maria Rosa Mota se sent satisfeta amb aquest nou repte personal / LLUÍS FRANCO

Amb molta il·lusió. D’aquesta manera assumeix Maria Rosa Mota la presidència de la Coordinadora dels Casals de la Gent Gran. Relleva en el càrrec Teresa Sererols. Mota va arribar a l’entitat a través del desig de fer algun tipus de voluntariat. Era una neòfita en tot el que fa referència als casals de la gent gran. Però de mica a mica es va anar introduint dins la dinàmica de la Coordinadora. Recentment ha participat en el vuitè Congrés sobre Deures i Drets de la Gent Gran i s’ha adonat que hi ha molta gent treballant pel benestar d’aquest col·lectiu. “A vegades, potser és per ignorància, però crec que no tractem prou bé la nostra gent gran. Simplement, deixem de fer algunes coses, com trucar-los sovint, o una simple visita”. 

Maria Rosa Mota considera que manca una relació més estreta entre els diferents casals de la gent gran de Sabadell. Per això durant la seva presidència s’ha proposat estrènyer els llaços entre ells. “Tinc intenció de visitar tots els casals de la ciutat, conèixer la gent que hi va, i les activitats que s’hi fan. Perquè quan en parles, si no els coneixes, de qui parles, doncs?”. 

Ha començat a visitar casals. El primer ha estat el de Can Rull. “Ens van convidar per la Castanyada. Em va encantar. És un espai gran i molt bonic. Una gent molt alegre”. Pròximament, té previst visitar l’Espai de la Dona. El següent pas és parlar amb els de la Creu Alta “per si ens poden donar un cop de mà amb les activitats de teatre”. 

Tres cites 

Durant l’any, la Coordinadora té tres cites importants a la seva agenda. La primera és la celebració de la Festa Gran que organitza el maig. En col·laboració amb l’Ajuntament, se celebra la Setmana de la Gent Gran a primers d’octubre. Aquesta convocatòria coincideix amb el Dia Internacional de la Gent Gran l’1 d’octubre i moltes altres activitats relacionades amb les festes tradicionals. La tercera cita és la Marató. Ara estan preparant diversos actes per recaptar fons com fan cada any a través de tots els casals de Sabadell. Enguany estarà destinat a les malalties minoritàries. El primer dels actes de la Marató es farà al Casal de la Gent Gran del carrer Sant Josep. 

Publicitat

Malgrat tota aquesta activitat, Mota afirma que “els homes encara participen poc”. Per això la nova presidenta dels Casals no para de rumiar noves activitats que atreguin més homes als casals. 

Ara, les persones dels casals estan centrades en el pròxim dissabte, 9 de novembre, i també en el dia 30. El grup de Club d’Avis de la plaça del Vallès estrenen un playback a l’Espai Cultura Fundació 1859. “Donem xocolata amb melindros, la gent es diverteix molt”.

El cant coral és una de les altres activitats dels casals. El pròxim dia 24 de novembre faran un concert amb dotze corals, a l’església de la Puríssima. Ho dirigirà el mestre Jordi de la Torre. Serà un repertori de nadales populars i tradicionals combinades amb la lectura de poemes de Josep Maria de Segarra.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top