CERDANYOLA

Uns 2.280 corredors participen a la cursa de La Marató a la UAB

Una imatge de la cursa de La Marató / UAB

Un total de 2.280 persones han participat a la Cursa solidària de la UAB, a més d’un centenar de persones voluntàries que han col·laborat en les tasques d’organització i logística. Per primera vegada, la cursa d’11,6 km ha passat pels carrers del centre de Cerdanyola del Vallès, i per primera vegada també s’ha instal·lat un escenari a la Vila Universitària, on hi ha hagut diferents actuacions musicals.

El guanyador de la cursa d’11,6 km en categoria masculina ha estat Marc Otero Fernández, del club Joventut Atlètica Sabadell. Va estudiar a la UAB Ciències Ambientals, però aquesta era la primera vegada que corria aquesta cursa. “N’he sortit molt content, és un recorregut maco però exigent”, ha dit aquest atleta de Terrassa, que va fer la setmana passada la Marató de Sant Sebastià i ara es prepara per a les sant silvestres que venen.

La guanyadora de la cursa d’11,6 km en categoria femenina ha estat Júlia Casas Codina, campiona de Catalunya de Ciclisme i professora associada de Fisioteràpia a la UAB, on va estudiar Fisioteràpia fa uns anys. “L’ambient pels carrers de Cerdanyola ha estat sensacional, hi havia molta gent animant-nos”, ha dit aquesta esportista de Sabadell després de fer la seva segona cursa solidària de la UAB.

El 51% de les persones que hi han participat han estat dones. Cerdanyola, Barcelona, Sabadell, Terrassa i Sant Cugat han estat les poblacions d’on han participat més persones.

Tres curses i una caminada

S’han fet tres curses i una caminada a partir de les 10.30 h del matí: una cursa de 480 metres per a persones que tenen mobilitat reduïda –una de les poques a Catalunya d’aquest tipus–; una cursa d’11,6 kilòmetres, que per primera vegada ha passat pels carrers del centre de Cerdanyola del Vallès, una carrera de 6,5 kilòmetres; i una caminada de també 6,5 kilòmetres, que ha fet la volta al Sincrotró Alba.

S’ha fet una ‘performance’ que consistia a construir una pinya entre els participants, guiada per membres de la Colla Castellera de la UAB, els Ganàpies. Els hospitals i centres de recerca vinculats a la UAB que investiguen les malalties minoritàries i l’entitat solidària Ixarop ha també col·laborat amb la cursa i han participat a la Fira d’Entitats.

La UAB té equips d’investigació destacats que estudien les malalties minoritàries. D’aquestes malalties, que afecten un màxim de 5 persones de cada 10.000, se n’han descrit 7.000 de diferents i es calcula que afecten entre 300.000 i 400.000 persones a Catalunya.

Al llarg de les set edicions anteriors, la Cursa solidària de la UAB ha recollit 96.000 euros per a La Marató de TV3, amb una participació mitjana a cada edició al voltant de 2.000 persones.

Comentaris
To Top