Ciutat

La Plataforma per la Residència Pública es planteja recórrer a Europa

La Plataforma per la Residència Pública i de Gestió Pública planteja exportar el debat de la construcció de la residència pública de Sabadell a Europa: al Parlament Europeu o, directament, al Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH). Amb aquesta actuació, l’entitat veïnal busca pressionar a la Generalitat perquè doni resposta a una reivindicació que porta pràcticament vint anys sobre la taula amb “promeses que són paper mullat” i sense una resposta efectiva. Celia Gargallo, portaveu de la plataforma, lamenta que en aquest període de temps no s’hagi arribat a cap acord “ferm” i que la ciutat es trobi en el punt “zero” cada cop que canvia el govern.

La ubicació on està previst construir l’equipament / SOFIA ACUÑA

El quadripartit va signar el passat febrer un acord amb la Generalitat de Catalunya on el govern local es comprometia a  assumir econòmicament la construcció de la residència a través de l’empresa pública Vimusa, el que suposaria una inversió de 8,4 milions d’euros. Però aquesta declaració d’intencions, que no era en cap cas vinculant, no va convèncer ni a la plataforma veïnal ni a l’actual equip de govern.

Sense resposta

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés,  assegura que ha reclamat “en diverses ocasions” una reunió amb el departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat per abordar aquesta necessitat, però denuncia que “encara no hi ha data”. El que té clar l’alcaldessa és que “no es deixarà de prestar serveis a la ciutat, assumir l’equipament és impensable”. Així, exigeix responsabilitats a la Generalitat, que és l’ens que té aquesta competència.

El cas de la residència pública del sud està en mans del Síndic de Greuges de Catalunya. Per accedir al Tribunal Europeu, però, cal esgotar primer les vies legals establertes, és a dir, portar la denúncia al Tribunal Suprem i el Constitucional. Tot i això, existeix un mecanisme per denunciar-ho de forma individual davant el Comitè de Drets Econòmics, Socials i Culturals de Nacions Unides, un organisme que emet recomanacions, tot i que el seu veredicte no és vinculant.

Insten la Generalitat a pagar la residència pública

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top