Ciutat

Antifrau investiga un suposat ascens a dit de la regidora Nani Valero

La portaveu de la Crida hauria estat escollida sense concurs previ com a tècnica del negociat de diversitat i interculturalitat

Nani Valero, número dos de Crida per Sabadell / CEDIDA

L’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) està investigant un presumpte ascens a dit de l’actual portaveu municipal de la Crida, Nani Valero, l’any 2016 com a tècnica del Negociat de Diversitat i Interculturalitat de l’Ajuntament de Sabadell. Segons ha avançat el diari El Mundo i ha confirmat aquest diari, s’investiga si Valero hauria estat escollida per al càrrec sense concurs previ per l’extinent d’alcalde Albert Boada –també de la Crida–, segons sostenia el sindicat Comissions Obreres en una denúncia del 2016.

La principal implicada, Nani Valero, és funcionària de l’Ajuntament des del 2008, com asseguren diverses fonts, abans de ser regidora de Crida per Sabadell. Va entrar com a funcionària interina sent tècnica auxiliar de gestió, i mesos després va passar tècnica de convivència. Després va ser proposada com a Cap de Negociat Administratiu de Diversitat i Interculturalitat, una plaça que va assumir de nou com a interina durant tot el mandat del govern quadripartit. Valero no va passar a ser regidora de la Crida fins a les passades eleccions del 2019, moment en què va prendre una excedència de la seva plaça, ja que no era compatible amb ser personal funcionari.

Segons asseguren fonts municipals al D.S., l’Oficina Antifrau s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament per investigar el presumpte nomenament realitzat per l’Ajuntament. Antifrau els ha demanat documentació, així com la relació de llocs de feina que ha ocupat a l’Ajuntament i cadascun dels nomenaments.

“Quan hi ha el canvi de govern el 2015, el que es planteja és reestructurar els equips. En el cas de Nani Valero, el que es fa és posar-la en la posició que ja feia de facto. No se li canvien les funcions“, exposa la regidora de la Crida Anna Lara. Segons exposa el partit anticapitalista, no hi havia possibilitat de convocar aquesta plaça perquè no hi havia la previsió. “Estem molt tranquils, perquè tot el procés es va fer bé”, afegeix Lara.

Per què no es fa abans el concurs?

Per què es va mantenir una persona interina tot un mandat sencer? Com és que no es va convocar un concurs? Segons exposen des de la Crida, les restriccions d’admissions de nous llocs de treball van impedir incorporar nou personal. La plaça no es va poder afegir a la relació de places de treball fins al 2018, moment en què es va fer l’oferta pública. A partir d’aquell moment, l’Ajuntament tenia tres anys per convocar-la, fins al 2021.

Per què no es convoca entre 2018 i maig del 2019, quan encara governava el quadripartit? Segons exposen des de la formació, el criteri de Recursos Humans prevalia i per tant això és el que va fer que no es convoquessin les places. “No s’ha exhaurit el termini encara“, exposen des de la formació anticapitalista. “S’havia de fer un concurs en el seu moment. Això està molt pautat”, contradiuen fonts de l’Ajuntament. “Creiem que es va forçar al màxim”, afegeixen.

Comentaris
To Top