Publicitat
ESPORTS

La Federació Catalana de futbol xiula contra l'homofòbia a la seu de Sabadell

La Federació Catalana de futbol i el Consell Comarcal del Vallès Occidental han liderat la lluita / Cedida (FCF)

Amb una xiulada unitària contra l’homofòbia en el futbol. D’aquesta manera, la Federació Catalana de Futbol, amb el president, el sabadellenc Joan Soteras al capdavant, ha expressat el rebuig frontal del futbol i el futbol sala català envers les actituds homòfobes en els terrenys de joc i a la graderia, en un esdeveniment conjunt amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental, representat pel seu president, Ignasi Giménez. La seu de la delegació de l’FCF al Vallès Occidental-Sabadell, al Complex Esportiu Municipal Olímpia de Sabadell, s’ha omplert de gom a gom per acollir l’acte, on també hi ha participat la segona tinent d’alcalde de la ciutat, Marta Morell.

La jornada, emmarcada dintre del Dia Internacional contra l’Homofòbia en el Futbol, ha estat un clam del món futbolístic i institucional per aturar qualsevol mostra de discriminació LGTBI en els camps i pavellons poliesportius, i ha aplegat presidents i directius de fins a 51 clubs de la comarca. Així mateix, també hi han estat presents el directiu de l’FCF i delegat al Vallès Occidental-Sabadell, Albert Montull; el directiu de l’FCF Rossend Abella; a més d’alcaldes, alcaldesses i representants municipals del territori, i membres de l’estructura federativa.

En la trobada, el president de l’FCF, Joan Soteras, s’ha referit a l’acció que està duent a terme l’ens federatiu a través de les seves campanyes ‘Prou violència al futbol’ o ‘Zero insults a la grada’ per aturar qualsevol tipus d’agressió, insult o amenaça envers tot el col·lectiu. "El respecte és un valor fonamental. L’educació en la tolerància des de la infància és la millor eina per erradicar aquestes conductes. Des de les institucions i els clubs hem de donar suport als nois i noies LGTBI dels equips, perquè totes les persones han de gaudir dels mateixos drets, independentment de qui i de com estimin, i fer esport amb llibertat, sense amagar-se de res ni de ningú", ha indicat Soteras. Alhora, ha remarcat que ha d’haver-hi “tolerància zero” davant actituds que “no tenen ni tindran cabuda en el futbol català”, tot agraint a tota la sala la seva presència i contribució en la causa.

Per la seva part, el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, ha indicat que "els clubs de futbol són una escola de valors, amb una responsabilitat més enllà de la pràctica esportiva". En aquest sentit, ha apuntat la transcendència "d’integrar la paraula diversitat sexual a altres com joc net i cooperació, apuntalant-la en tots els terrenys de joc".

Paral·lelament, la segona tinent d’alcalde de Sabadell, Marta Morell, ha destacat la tasca que duen a terme "tots els entrenadors dels equips de formació", amb els nens i nenes. "Volem un futbol lliure de discriminacions. Per això cal molta lluita i sensibilització, amb la implicació de tots els agents implicats", ha ressaltat.

Al seu torn, en l’acte, que ha comptat amb les intervencions de diversos testimonis, també s’ha fet la lectura del manifest, posant en valor la necessitat de conscienciació i el treball en favor de la igualtat de totes les persones. Soteras, en nom de tots els clubs, i Giménez, en nom dels ajuntaments, han signat el document i han demanat la implicació de totes les entitats per tal que facin extensible l’acció en els partits de la jornada del pròxim cap de setmana, abans de tancar l’esdeveniment amb una sonora protesta simbòlica, xiulet en mà, de tots els assistents.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top