Ciutat

L’heroïcitat de dos mossos: rescaten una dona d’un foc a Sabadell

Els dos agents i el bomber que hi van intervenir / VICTÒRIA ROVIRA

Escena de pel·lícula. Dos agents dels Mossos d’Esquadra van salvar la vida d’una dona en un incendi en un pis a la plaça de la Pau (la Concòrdia). La intervenció de la policia va ser determinant per evitar un final tràgic: van arribar al pis en 30 segons i van rescatar una dona que estava atrapada a l’interior del pis. “Va anar d’un minut. Si haguéssim trigat una mica més, no hi hauríem pogut accedir pel foc i el fum”, explica el Sergi, un dels mossos que hi va intervenir.

El foc va tenir lloc el 19 de febrer. A les 10.30 h, els cossos d’emergències van rebre un avís: un foc cremava el menjador d’un pis de la Concòrdia i hi havia dues dones –mare i filla– atrapades al seu interior. Dos mossos de la divisió de Proximitat de l’ABP de Sabadell van escoltar l’avís i van desplaçar-se fins al lloc. En arribar, els veïns baixaven per les escales enmig del fum. Es van treure la jaqueta i van remullar els seus bufs.

Dues ferides, una en estat crític i una altra de greu, en un incendi a Sabadell

A l’entrada del pis, una dona de 60 anys estava estabornida a terra per la deflagració. La temperatura arran de terra era d’uns 200 graus i al sostre d’uns 600. El fum negre era irrespirable i la veïna havia perdut la consciència. Sense equipament especialitzat i abans de la intervenció dels Bombers, els mossos van accedir al pis i van treure la dona fins al replà. “Costava respirar, hi havia molt fum. Era impossible pujar als pisos superiors”, explica el Sergi.

Els agents van córrer a demanar els veïns que es confinessin i que no bloquegessin l’escala i van tancar-se amb la dona al pis de davant, moment en què va començar a recuperar la consciència. “Va començar a dir: ‘La meva mare, la meva mare és dins’”, recorda la Txell, que també hi va intervenir. La seva mare, de 82 anys, seguia a dins, atrapada al lavabo.

Els Bombers van arribar sis minuts després de rebre l’avís i van aconseguir treure amb vida l’anciana, que segueix amb pronòstic reservat a l’Hospital Vall d’Hebron per cremades de diversa consideració. “Va estar exposada al fum més de deu minuts”, recorda l’Eduard, un dels bombers de Sabadell que va apagar l’incendi.

Proximitat vs. distància

“Els incendis són els pitjors serveis perquè fas front a situacions especialment complicades”, explica un dels agents. La proximitat dels mossos suposa que els agents encara s’exposin més a històries humanes dures. De fet, tant la Txell com el Sergi es van desplaçar fins a l’Hospital Vall d’Hebron per parlar amb els familiars i interessar-se per l’estat de la víctima. “Quan el temps ens ho permet, fem un seguiment de les persones afectades”, explica la Txell. Després, fora de la feina, Bombers i Mossos –juntament amb la resta de personal d’emergència– han de “posar-se la cuirassa”, expliquen.

“Has de pensar que quan marxes, has de continuar amb la teva vida”, assenyala la Txell. “No ens podem endur la feina a casa”, afegeix el Sergi. L’Eduard, més acostumat a tractar amb tragèdies, explica que s’ha anat “curtint” amb el pas del temps.

Seguiu l’actualitat de la ciutat a través del Telegram del Diari de Sabadell

Publicitat
Comentaris
To Top