Diners

Fluidra assoleix 62 milions de benefici net l’any després de la fusió amb Zodiac

El president executiu de Fluidra, Eloi Planes, durant una entrevista recent a la seu de la companyia / LLUÍS FRANCO

“El 2019 era molt important, perquè era l’any en què hi havia més execució i més risc que hi hagués pèrdues de mercat i d’eficiència. La feina de fons està feta”. Amb aquestes paraules, el president executiu de Fluidra, Eloi Planes, ja avançava en una entrevista amb el D.S. quin seria el balanç del primer any de la multinacional sabadellenca després de la fusió amb Zodiac. Ahir es van fer públics els resultats de la companyia, que ha tancat el 2019 amb un benefici net de 62 milions d’euros.

A més, el líder mundial de l’equipament de piscines i wellness va assolir el passat exercici un creixement de la facturació d’un 3,9%, arribant als 1.368 milions i amb una millora de l’Ebitda del 10,3% fins als 244 milions. A més, la companyia va reduir el seu deute net de 3.3x Ebitda a 2.6x gràcies a la seva forta capacitat de generació de caixa. “El nostre rendiment el 2019 ha estat bo”, ha confirmat Planes.

Els objectius de sinergies de costos associats a la fusió es van elevar 5 milions, fins als 40 milions. Els seus objectius de sinergies de vendes són gairebé de 60 milions d’euros per al 2022.

Publicitat

Creixement a Amèrica del Nord

La fusió amb Zodiac ha permès posicionar Fluidra com una de les principals empreses als Estats Units. De fet, l’any passat el creixement a Amèrica del Nord va ser del 5,7% i ja representa el 31% del total de les vendes. Al sud d’Europa, el negoci va arribar als 442,8 milions d’euros, fet que suposa un increment del 5,3% a perímetre ajustat, amb un bon comportament a França. A la resta del món va haver-hi un increment de l’1,7% de les vendes.

Pel que fa a les àrees de negoci, destaca l’augment d’un 3,7% de les activitats en piscina residencial, que és un 5,7% ajustat pels canvis de perímetre. La divisió de piscina comercial va assolir un creixement del 4,2%, una xifra que confirma la bona evolució mostrada en els primers nou mesos de l’any. L’àrea de tractament d’aigua de piscina també va experimentar un increment del 7% amb una bona evolució tant en productes químics com en equips per al tractament de l’aigua.

Es confirma el Pla Estratègic

L’empresa ha confirmat els seus objectius inclosos dins del Pla Estratègic 2022, en què preveu arribar a una facturació el 2022 d’entre 1.435 i 1.465 milions d’euros. Això implicarà un creixement d’entre el 5% i el 7%. Aquest pla també es planteja assolir un Ebitda d’entre 265 milions i 285 milions d’euros, que implica un marge d’entre el 18% i el 19%. Per obtenir aquests resultats, la companyia compta amb la bona generació de caixa per implementar polítiques d’assignació de capital que inclourà adquisicions.

Eloi Planes (Fluidra): “Connectar les piscines farà el sector més eficient”

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top