Oci i cultura

Quan les finestres són els llençols dels confinats

Estudiants de l’ESDi de Sabadell pinten i decoren els vidres de les seves finestres, tot seguint el repte llançat per la professora Maja Cecuk. La iniciativa crida ‘Street art is not dead!’, en un moment de confinament físic i social. I no només desenvolupa la creativitat de cada alumne, sinó que també distrau la rutina dels veïns, que poden veure els resultats des dels seus balcons. Analitzem algunes de les intervencions amb Maja Cezuk:

@josep_maria_ martin_

La professora destaca el potencial d’aquesta intervenció: “De nit, els dos focus, vistos des del carrer, semblen com el planeta Venus, com dues llunes roges”.

@majaasweare

Cecuk es mostra sorpresa per tots els nens i nenes que hi estan participant: “Els adults tenim altres formes d’expressar el confinament, però els nens i nenes són grans perjudicats”.

@paula_ domingo_m

El paper amb els veïns és cabdal en aquesta iniciativa. “És una forma de comunicar-te amb l’exterior, de buscar una finestra al món, de parlar amb la teva veïna”, exposa Cecuk.

@leonyhollow

Aquesta intervenció fa broma amb els coronafighters. “Hem de riure i relaxar-nos, perquè sembla que va per llarg”, diu Cecuk.

@rabbitshollow

Amb les intervencions pictòriques, les finestres agafen nous sentits. “De fet, l’exterior ja no és tal com l’hem conegut fins ara”, apunta la professora de l’ESDi.

@majaasweare

Cecuk retorna als nens: “Estan més predisposats a fer aquestes iniciatives artístiques. En canvi, els adults no ens deixem anar, potser perquè som més conscients de la situació”. Però en tot cas, traiem la criatura que portem dins!

Comentaris
To Top